Skupna naloga posavskih Zdravih šol

Kot Zdrava šola izvajamo veliko aktivnosti povezanih z varovanjem zdravja naših učencev, njihovih staršev, učiteljev  ter se povezujemo tudi z lokalno skupnostjo v skrbi za zdravje. V ta namen organiziramo in izvajamo različne projekte, naravoslovne dneve, delavnice, predavanja na različne teme povezane z zdravjem. Pomen Zdravih šol je, da spodbujamo otroke k pozitivnemu odnosu do sebe in svojega zdravja, tako telesnega kot duševnega.

 

Šole, ki smo vključene v projekt Zdravih šol na Dolenjskem koordinira Zavod za zdravstveno varstvo Novo mesto in skupaj z vodji timov iz posameznih šol si postavljamo določene cilje in naloge, ki jih želimo uresničiti.

 

V lanskem šolskem letu smo se posvetili tudi zdravemu prehranjevanju in energijski bilanci pri učencih na šoli, zato smo v 8. razredu (v šolskem letu 2011/2012 je to 9. razred) pridobili podatke o stanju prehranjenosti oz. izračunali povprečni indeks telesne mase (ITM) v skupini omenjenih otrok.

 

Soglasja za izračun ITM smo pridobili pri vseh učencih. V oddelku je 8 deklic in 10 dečkov, skupaj 18 učencev.

 

ITM deklic je 24,42.

ITM dečkov je 20,01

Skupen ITM je 21,97.

 

Povprečni ITM za celo skupino, nam je služil kot pokazatelj stanja in iztočnica za aktivnosti, da bi stanje poskušali izboljšati oz. si zastavili merljive cilje.

 

Dejavnosti, ki jih bomo izvedli v okviru te naloge, so razvidne iz tabele načrtovanja.  

 

Veronika Matjašič, vodja Zdrave šole

 

 

(Skupno 39 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja