Izdelovanje “objemčkov” v skupini Barvice

Nekega toplega jesenskega dne sva otroke razveselili z veliko škatlo materiala. Le kaj se skriva v škatli? Kaj bomo s tem počeli? S kupom volne, blaga in ostalih pripomočkov? Izdelovali bomo Objemčke. Ko smo tako odprli skrivnostno škatlo, smo se pogovorili o tem, kdaj mi potrebujemo objem in tolažbo? Koliko nam, takrat ko smo žalostni, pomeni objem naše mamice, našega medvedka? Na koncu sva vse skupaj navezali na otroke, ki bi si zelo želeli takšnega mehkega Objemčka. Sklenili smo, da bomo naredili veliko Objemčkov in jih podarili otrokom v bolnišnici, nato še v razvojni oddelek vrtca Krško in prijateljem v sosednji vrtec.

In smo se lotili dela … Objemčke sva delali, ko so otroci spali. Delali smo jih tudi skupaj, dopoldan v igralnici.  Otroci so bili tako navdušeni, da so Objemčke izdelovali tudi s starši doma. Naredili smo več različnih modelov.

 

Prišel je dan, ko smo Objemčke zapakirali v darilne vrečke in jih pripravili za akcijo. Ker pa smo se na pot odpravili s kombijem, v katerega lahko gre samo šest otrok in dve spremljevalki, smo z žrebom izbrali  šest otrok, ki so se pomembne naloge zelo razveselili. Ostali otroci pa so Objemčke podarili otrokom našega vrtca.

V petek, 9. novembra, smo se z otroki odpeljali v razvojni oddelek Vrtca Krško, kjer so nas prijazno sprejeli. Najprej smo otrokom pripravili kratek nastop, nato pa smo objeli vsakega od njih in jim podarili prisrčnega Objemčka. Podarili smo jim tudi veliko opico, ki jim bo lepšala dneve v igralnici. Skupaj smo nato zapeli še nekaj pesmi in odpravili smo se naprej – do Pediatričnega oddelka bolnišnice Brežice. Najprej so nam predstavili oddelek: od tega kje nas sprejmejo, kam gremo na pregled, kje so sobe … Otroci so lahko tudi »požigosali« nekaj receptov, lahko so preizkusili napravo za zdravila – v kateri seveda ni bilo zdravil, ampak slana voda -, lahko so se preizkusili v vlogi zdravnikov. Nato smo se odpravili po sobah, do tistih otrok, ki niso akutno bolni in jim podarili Objemčke. Povedali smo jim, da bodo Objemčki pazili na njih, dokler ne bodo spet doma pri mamicah. Otroci so bili zelo srečni; tako tisti, ki so Objemčke prejeli, kot tisti, ki so Objemčke podarili. Ker pa smo bili mi vsi zdravi, smo se odpravili iz bolnišnice nazaj v vrtec, kjer nas je že čakalo zdravo kosilo.

Tako so naši Objemčki našli lastnika. Lepo je bilo sodelovati v tako prijetni akciji. Tako se je tudi naša skupina pridružila 4. Ringarajini srčni akciji ObdaRajanje 2012 .

Tamara Krulec in Vida Umek

(Skupno 61 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja