Podelitev Dalmatinove značke

Tudi letos so Slovensko protestantsko društvo »Primož Trubar« – podružnica Posavje, Valvasorjeva knjižnica Krško in OŠ Jurija Dalmatina Krško razpisali   likovno-literarni natečaj Na obisku pri Juriju Dalmatinu. Zaključna prireditev s podelitvijo Dalmatinovih značk in priznanj je potekala v četrtek, 7. 11. 2013, v Osnovni šoli Adama Bohoriča Brestanica.

Na natečaju so sodelovali učenci iz posavskih osnovnih šol in ustvarjali literarna in likovna dela na temo protestantizma. Vsi sodelujoči so prejeli Dalmatinove značke, priznanja pa učenci z najboljšimi deli. Zbrane je slovesno nagovorila gospa Margareta Marjetič, ki je med drugim tudi povedala, kako je prišlo do poimenovanja šole v Brestanici. Program sta popestrila nenapovedana gosta Jurij Dalmatin in Adam Bohorič, ki sta razpravljala o svojih delih. S svojo prisotnostjo in nagovori sta dogodek zaznamovala gospod Viktor Žakelj, predsednik Slovenskega protestantskega društva «Primož Trubar« in gospod Andrej Sluga, vodja oddelka za družbene dejavnosti na Občini Krško. Še posebej se je potrudil šolski pevski zbor z učiteljico Stanko Macur, saj so med drugim zapeli tudi pesem Adama Bohoriča. Po prireditvi pa so si obiskovalci lahko ogledali razstavljena dela.

 

Maja Vodopivc, 9.a

 

V letošnjem literarnem natečaju “Na obisku pri Juriju Dalmatinu” so sodelovali devetošolci, ker že dobro poznajo obdobje ter predstavnike protestantizma. Osvojili so Dalmatinove značke, Anže Jankovič pa je poleg značke prejel tudi priznanje.

Objavljamo njihova dela:

(Skupno 42 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja