Črmošnjice

TOREK

Noč je minila prehitro in zjutraj so nekateri komaj zlezli iz toplih postelj. Po umivanju in pospravljanju sob nas je čakal zajtrk. Otroci so pričakovali počitnice, vendar so nas takoj, tako kot včeraj, zaposlili. Spoznavali smo vreme, vremenske pojave in se tudi preizkusili v napovedovanju vremena. Zunaj smo opravili meritve in ugotovili smo, da je bilo ob 10. uri v Črmošnjicah 4,9 stopinj, megleno, oblačno, rahlo je rosilo ter občasno je zapihal vetrič. Malica je bila pustna – krof. Po malici smo se odpravili v gozd. Spoznali smo različne vrste dreves, iskali sledi živali in na koncu nabrali manjši šopek spomladanskih cvetlic. Kosilo je bilo zopet odlično, zato so bili krožniki na koncu prazni.
Popoldne smo spoznali osnove orientacije in tekmovali v orientacijski tekmi – o zmagovalcih so odločale minute in pravilni odgovori. Zanimivo je bilo tudi pri lokostrelstvu, kjer smo nekateri prvič streljali z loki. Lakota je bila vedno večja, zato so bile hrenovke, pire krompir in puding še kako dobra večerja.
Po večerji smo se našemili, odplesali še nekaj belokranjskih plesov, potem pa zarajali z našimi sostanovalci, učenci iz 2. razreda iz Kranja.
Jutri je še en dan, žal zadnji, vendar ga komaj čakamo.
Da ne pozabimo: Jutri se vračamo domov okoli 15.30.
Lep pozdrav, učenci 3. razreda in učiteljici Silva in Anja

PONEDELJEK
V Domu Lipa so nas prijazno sprejeli. Takoj smo se odpravili v sobe in imeli velike težave s postiljanjem. Prevleke so bile premajhne, odeje prevelike. Okoli 13. ure smo lačni pojedli dobro kosilo. Odpravili smo se na daljši pohod. Po štirih urah hoje smo komaj čakali večerjo. Makaron so bili slastni. Odpravljamo se na nočni pohod, potem pa na zasluženo spanje. Predvidevamo, da bomo vsi takoj zaspali.
Prilagamo še nekaj fotografij.
Lep pozdrav, 3. razred in učiteljici Silva in Anja

 

 

ŠOLA V NARAVI – ČRMOŠNJICE –

3.razred obuja spomine.

 

LOKOSTRELSTVO

 

V torek po kosilu smo se z učiteljem Martinom odpravili v Veveričje duplo, tam nam je predstavil olimpijski lok. Nato smo se toplo oblekli, obuli in se zbrali pred domom Lipa. Šli smo pred uto, kjer so bile že pripravljene tarče. Tam smo se usedli na klop. Učitelj Matin nam je pokazal, kako se strelja z lokom. Eden za drugim smo poskušali zadeti tarčo. Imeli smo tri poskuse. Pri prvem poskusu nam je pomagal. Drugi in tretji poskus pa smo sami izpeljali.

Bilo je zelo zanimivo.

Ana Sluga, Matija Zalar

 

VSE SE GIBLJE

 

Zadnji dan v Črmošnjicah smo imeli zelo zanimivo snov. Učili smo se o gibanju. Avto na daljinec in voz smo vozili okoli gola. S sankami pa smo se zapeljali po zemlji, poskusili smo  tudi po travi, a ni šlo.

Urban Bračun, Jaka Čuber Potočnik

 

PLES

 

V torek zvečer smo v Veveričjem duplu z učiteljem Damjanom plesali ljudski ples. Učili smo se ples »Pobelilo pole«. Nekaj časa smo korakali po vojaško. Plesali smo v krogu ob glasbi. Pesem imam dve kitici in nam jo je učitelj napisal na tablo. Nato smo plesali, kakor je rekel in pokazal.

Potem smo odšli v jedilnico na ples v maskah. Plesali smo po svoje. Bilo je zelo zabavno.

 

Nejc Košar, Maja Vertovšek

(Skupno 29 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja