Rastem s knjigo

V torek, 11. novembra 2014, smo se sedmošolci z avtobusom odpeljali v Valvasorjevo knjižnico Krško. Najprej smo si ogledali mladinski oddelek. Tam nas je sprejela prijazna knjižničarka, ki nam je prostor razkazala in nas popeljala v pravljično sobo, kjer je predstavila projekt Rastem s knjigo. Izvedeli smo, da ta nacionalni projekt poteka že devetič in ga izvaja Javna agencija za knjigo RS v sodelovanju s knjižnicami. Namenjen je spodbujanju branja. Tako smo v dar dobili knjigo letošnjega projekta – Odprava zelenega zmaja, avtorja Slavka Pregla.

Sledil je ogled osrednje knjižnice, kjer smo se razdelili v dve skupini in si ogledali oddelek za stroko ter iskali knjige po sistemu COBISS. Ogledali smo si še domoznanski oddelek in spoznali različne vire, ki govorijo o našem kraju. Večina nas je bila najbolj navdušena nad kapucinsko knjižnico, saj so tam shranjene knjige stare nekaj sto let. Na koncu so nas razveselili še z ogledom speedway zbirke, ki je edinstvena v Sloveniji. Nato smo se skozi park zaslužnih občanov sprehodili do avtobusa in se odpeljali domov.

Izvedeli smo veliko uporabnih informacij za nadaljnje branje in šolanje. Zagotovo se bomo po tem obisku še raje vrnili v knjižnico.

 Maruša Bračun in Lea Petrišič, 7. a

(Skupno 31 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...