Veličastno v prenovljeno šolo

 

V četrtek popoldne, 27. novembra 2014, je naša šola zažarela v vsem svojem sijaju. Odprla je vrata ljudem, ki vsakdanje ne stopajo vanjo. So pa tokrat prestopili šolski prag z namenom.

Da je brestaniški živelj od nekdaj dal na učenost, kaže letnica 1774, saj je že tedaj v šolske klopi vabila kmečke otroke trivialka. Tako se je povezalo staro in novo, preteklost in sedanjost, izkušnje in mladost … Šola je v dobrih petih mesecih dobila novo, energetsko učinkovitejšo podobo. Komaj smo čakali, da jo tudi uradno predamo v uporabo in jo pokažemo kraju in ljudem. Tako so jedilnico šole napolnili gostje, krajani, starši, učenci in zaposleni.

Prireditev je bila simbioza tradicije in sodobnosti. Raznolika nadarjenost učencev nas je popeljala med besede, gibe in melodije. Z veliko mero ustvarjalnosti so prepletli svet otroštva s svetom odraslosti. Navdušila nas je scenska postavitev, ki je zabrisala mejo med prisotnim gledalstvom in številčno nastopajočo mladežjo. Dihali smo celoto, tudi, ko so nam mladi natresli mnogo vzgojnih izrekov in jih poimenovali za puščoben besedni zaklad. Izvedeli smo, da energetska sanacija šole vpliva tudi na učence, saj so polni energije.

Vsako veliko delo zahteva veliko moči. Hvaležni smo izvajalcem sanacije, vodstvu Občine Krško in ravnateljici. Danes je dogodek dal pečat sončni šoli.

 Milena Žičkar Petan

(Skupno 158 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...