Nerezine

PETEK, 12. 6. 2015

Petkov pozdrav!
Pa smo pričakali petek! Začeli smo ga ponovno z jutranjo telovadbo, kjer smo se res prebudili, saj smo nekateri vstali zelo težko…pozna se nam utrujenost! Po zajtrku in dopoldanskem pouku smo se odpravili na testiranje za delfinčke, kjer smo bili zelo uspešni.
Osvojili smo kar 9 zlatih, 8 srebrnih in 4 bronaste delfinčke. Po končanem testiranju pa je bilo izvedeno tekmovanje v kajakih;
– pri fantih so osvojili priznanje:
                1. mesto Matic Seher
                2. mesto Jure Zupan
                3. mesto Tim Breznikar
– pri deklicah so osvojile priznanja:
                 1. mesto Anja Resnik
                 2. mesto Saša Radej
                 3. mesto Stella Resnik
Kosilo smo ponovno komaj pričakali, sledil je počitek po hiškah in priprava na zaključni večer namesto pouka. Popoldan smo delfinčke opravljali samo tisti, ki nam ga dopoldan ni uspelo osvojiti, zatem pa smo šli na vzdržljivostno plavanje do kocke in nazaj oziroma do pomola in nazaj. Lahko se resnično pohvalimo, da smo res dobri plavalci in da smo presenetili sami sebe. Po plavanju smo imeli še igre brez meja v vodi, kjer pa ni bilo zmagovalca, saj smo tako deklice kot dečki zbrali enako število točk!
Po večerji smo se hiške predstavile učiteljicam, nato je sledila podelitev priznanj in ples.
Ob 22.00 uri smo se odpravili s plesišča v naše postelje. Verjemite, da se po tihem veselimo jutrišnjega dne, hkrati pa smo tudi malce žalostni, saj smo se tukaj imeli zelo lepo.
SE VIDIMO…KMALU…
vaš 5. a & učiteljice
ZAJTRK: namazi, bel & črn kruh, navadni jogurt, čaj, kakav
MALICA: sadje
KOSILO: piščančja juha, rizi bizi, pečen piščanec, solata, sok
MALICA: krof
VEČERJA: pica in cedevita

ČETRTEK, 11. 6. 2015

Tudi četrtkovo jutro nas je razveselilo s sončkom. Danes smo se že težje zbudili, pozna se že utrujenost, a po jutranji telovadbi ob morju se nam je energija povrnila. Sledil je zajtrk in po zajtrku krajši pouk.
Takoj v dopoldanskem delu smo že začeli s preverjanjem za bronastega delfinčka. Naj povemo, da smo opravili skoraj vsi, ampak se tudi tega ni bati, da ga ne bi vsi osvojili. Nato smo skupina “delfinčkov” imeli še zadnjo uro kajaka pred jutrišnjim tekmovanjem, za nami pa so naredile isto tudi “morske zvezde”.
Pred kosilom smo imeli tudi možnost preizkusiti potapljaško opremo in naj povemo, da smo nekateri bili zelo navdušeni, kar pa boste lahko videli tudi na slikcah.
Kosilo smo komaj pričakali, po kosilu pa nas je čakala ladjica do Osorja. Ogledali smo si Osor, učiteljica Metka nam je povedala nekaj zanimivosti, sledilo je kratko skakanje, kopanje in nabiranje školjk. Na koncu smo se sladkali s sladoledom.
Ko smo prišli nazaj, smo začeli s preverjanjem za srebrnega delfinčka, kjer smo bili tudi zelo uspešni, a rezultate sporočimo jutri…
Večerja je bila zelo slastna, po večerji smo imeli nekaj prostega časa in tombolo, kjer je bila zmagovalka Stella.
Starši, pogrešamo vas, a verjemite, da se imamo super in preživljamo lepe trenutke s svojimi sošolci.
VROČ POZDRAV IZ NEREZIN,
5.a & učiteljice
ZAJTRK: različni namazi, bel in črn kruh, čaj, kakav
MALICA: nektarina
KOSILO: goveja juha z rezanci, govedina v omaki in kruhove rezine, zelena solata, sok
MALICA: puding
VEČERJA: pečene hrenovke, pomfri, kečap, sok

SREDA, 10. 6. 2015

Ponovno smo se zbudili v vroč dan, ki smo ga začeli z jutranjo telovadbo ob morju. Sledil je zajtrk, po zajtrku pa smo se odpravili v Nerezine, da smo kupili razglednice. Dopoldanski del smo preživeli ob morju, kjer smo delali po plavalnih skupinah, skupina “delfinčkov” pa je še pred kosilom veslala s kajaki.
Kosilo smo pojedli z velikim užitkom, saj nas je voda resnično “zdelala”. Po kosilu smo imeli krajši počitek in pouk z učiteljico Metko, kjer smo pisali razglednice. Popoldanski del smo “delfinčki” pričeli s tekmo lokostrelstva, “morske zvezde” pa z veslanjem. Najboljši del današnjega dela je bilo uspešno vzdržljivostno plavanje do “kocke” na drugi strani zaliva. Kako smo bili veseli, da smo uspeli odplavati!!! BRAVO mi!!!
Po končanem plavalnem delu, smo “morske zvezde” odšle na tekmo v lokostrelstvu. Po večerji smo odšli na krajši sprehod, da smo si na stojnicah kupili spominke.
Rezultati lokostrelstva:
DEKLICE: 1. mesto: Anamarija Novak
               2. mesto: Saša Radej
               3. mesto: Patricia Bizjak
DEČKI: 1. mesto: Matic Seher
            2. mesto: Luka Zupanc
            3. mesto: Tim Breznikar
DANAŠNJI JEDILNIK:
zajtrk: različni namazi (abc sir, maslo, marmelada, med, viki krema), bel in črn kruh, kakav, čaj
malica: pomaranča
kosilo: kremna juha, pražen krompir, zelenjava, pečenka, solata, sok
malica: jabolčni in skutni zavitek
večerja: makaronovo meso, rdeča pesa, sok
Ravnokar smo v posteljah in poslušamo pravljico, pa lahko noč.
LEP POZDRAV IZ NEREZIN!!!
5. a & učiteljice

TOREK, 9. 6. 2015

Zbudili smo se v vroče jutro, spali pa kot “ubiti”. Sledila je jutranja telovadba ob morju, nato zajtrk in pouk z učiteljico Metko. Po pouku smo nadaljevali z delom po plavalnih skupinah in naj povemo, da zelo dobro napredujemo. Morje ima danes že precej višjo temperaturo, a še vedno nas je nekaj, ki nas zazebe. Pred kosilom smo imeli lokostrelstvo, po kosilu pa krajši počitek in takoj izdelovanje kap. Popoldan je minil kot bi trenil, saj smo nadaljevali z delom po plavalnih skupinah. Pred večerjo pa še enkrat izvedli lokostrelstvo. Večerja nam je zelo teknila.
Po večerji pa smo se priključili Osnovni šoli Krško in z njimi poslušali potopisno predavanje.
Ravnokar smo že v posteljah in komaj čakamo spanca, saj smo zelo, zelo utrujeni.
 –
Vaš 5.a z učiteljicami
 –
ZAJTRK: različni namazi, črn in bel kruh, bela kava, čaj
MALICA: banana
KOSILO: zelenjavna juha, puranji zrezek v omaki z rižem, solata, sok
MALICA: čokoladni rogljiček
VEČERJA: krompirjeva solata, pariški oslič, sladoled

PONEDELJEK, 8. 6. 2015

Vroč pozdrav iz Nerezin!

V Nerezine smo prispeli točno v času kosila, zato smo najprej pojedli, se razdelili po hišicah in imeli uvodni sestanek o obnašanju v naselju, hiškah in plaži. Kosilo nam je zelo teknilo, še bolj pa smo se veselili popoldanskega dela. Ob tretji uri smo že hiteli na plažo, kjer smo »delfinčki« najprej začeli s kajaki, »morske zvezde« pa z delom v morju. Po eni uri smo skupine zamenjali. Naj povemo, da je morje prav prijetno toplo, zato nam padanje v morje, ko smo se vozili s kajaki, ni bilo nič odveč! Po končanem popoldanskem delu je sledila večerja, malo prostega časa in naš »spoznavni večer v šoli v naravi«, kjer je bilo veliko smeha. Trenutno pa se umivamo in pridno pripravljamo na spanje. Še kratka pravljica učiteljice Metke in skok v spanje…

Vaš 5.a in učitelji

DANAŠNJI JEDILNIK:

KOSILO: juha z mesnimi cmočki in rezanci, pire krompir, paniran puranji zrezek, zelje, sok

VEČERJA: špageti po bolonjsko, rdeča pesa in sok

 

 

 

(Skupno 419 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...