Tabor poklicnih možnosti

Kaj bom ko bom »velik«?

Kam se bom vpisal na srednjo šolo?

Kaj si želim biti po poklicu?

Kako naj se odločim za srednjo šolo?

Kakšen so moje možnosti po končani srednji šoli?

Kateri poklic je trenutno iskan?

Kako bom v prihodnosti dobil službo?

Bom delodajalcem všeč?….

 

Se tudi tebi porajajo vsa ta vprašanja? Se počutiš negotovega ker ne veš kam naprej v srednjo šolo in kaj želiš v življenju početi? Ne skrbi, podobno se počuti veliko tvojih vrstnikov, to je popolnoma normalno, saj so to pomembne odločitve v življenju. Toda brez skrbi, da bi ti malce olajšali izbiro in te seznanili s poklicno potjo in možnostmi, ki jih imaš, smo prav zate razvili prav poseben tabor, Tabor poklicnih možnosti.

 

Kaj bomo na taboru počeli?

Preko zabavnih delavnic bomo skupaj ugotovili kaj je pomembno za načrtovanje poklicne in karierne poti. Obiskali bomo tudi podjetja, kjer nam bodo iz prve roke povedali in pokazali kako delujejo in kaj je potrebno za zaposlitev v določenem podjetju. Tabor bodo vodili izkušeni mentorji, mladinski delavci, ki bodo prisotni 24h/dan, tudi v nočnem času. Nekatere aktivnosti pa bodo vodili strokovnjaki iz Zavoda za zaposlovanje, Regionalne razvojne agencije Posavje. V času obiskov podjetij pa nam bodo posamezne poklice in potek dela predstavili njihovi zaposleni (GEN, TEB, Kostak,…).

 

Tabor bo potekal v dveh terminih, in sicer od 22.11.2015 do 24.11.2015 in od 26.11.2015 do 28.11.2015 v Mladinskem centru Krško, kjer bo poskrbljeno tudi za nastanitev v hostlu.

 

Ker stroške izvedbe tabora krijemo skoraj sami, bomo zbirali prispevek 10 € na udeleženca, kar bo pokrilo vse aktivnosti, prehrano in nastanitev za udeležence, ki bodo v času tabora bivali v mladinskem hostlu.

 

Za vse ostale informacije in dodatna pojasnila sem vam na voljo po e-pošti:

barbara.masnik@mc-krsko.si, po tel. na 07 488 22 82 ali 040 222 056

(Barbara), (pon. – pet.: 8.00 – 16.00).

 

Prijavnice za tabor dobite v šolski svetovalni službi!

(Skupno 16 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...