Tehniški dan v Muzeju Bistra

 

  V torek, 20. 10 2015, ob 8. uri zjutraj smo se učenci od 6. do 9. razreda z avtobusom odpravili proti Tehniškemu muzeju Slovenije. Po dobri uri in pol vožnje smo prispeli v zamegljeno Bistro. Najprej smo se okrepčali z malico, po sprejemu pa smo se razdelili v skupine glede na različne delavnice.

 

Učenci 6. in 7. razreda smo si ogledali razstave v muzeju in spoznali njegovo zgodovino. Videli smo Titova vozila, veliko lesenih maket, žage, slišali o lesarstvu, v delavnici smo si izdelali žolno (na vrvici), šli smo čez potok Bistra.

 

Učenci 8. in 9. razreda smo si ogledali razstavo Nikole Tesle na temo elektrika. Vodič nam je predstavil njegove zanimive izume, nekatere pa smo lahko preizkusili tudi na lastni koži. V vsakodnevnem življenju se srečujemo s stvarmi in pojmi, za katere nismo vedeli, da jih je izumil prav on. Najbolj zanimivo nam je bilo, ko nam jih je vodič tudi demonstriral. Po delavnici pa smo si ogledali še preostalo razstavo, vsem pa so bili najbolj všeč Titovi avtomobili, parni stroj in kolesa ter motorji.

 

Iz tega poučnega tehničnega dne smo se veliko naučili in nam bo dolgo ostal v spominu.

 

Saša Radej, Patricia Bizjak in Maruša Bračun

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...