Tehniški dan

V petek, 13. 11. 2015, smo devetošolci odšli v Krško, kjer smo sodelovali na tehniških delavnicah v ŠC Krško. Po uvodni predstavitvi o poteku dneva smo se podali na različne delavnice. Ustavili smo se tudi v učilnici, kjer so nam predstavili delo frizerja in mizarja. Z veseljem smo sedli za računalnike, kjer so bili nameščeni računalniški programi, s katerim smo programirali računalniške igrice. Kar dobro smo morali vklopiti svoje možgančke, a strah, da igre ne bi znali rešiti, je bil povsem odveč, saj sta nas ves čas budno spremljala dva dijaka, ki sta nam s svojim znanjem z veseljem priskočila na pomoč.

 Robin Sotošek, 9. razred

Ob prihodu v ŠC Krško nas je pričakal lep sprejem s harmoniko ter govorom ravnatelja šole. Razdelili so nas v skupine, nato smo odšli po delavnicah. Vse delavnice so mi bile všeč, saj so bile zanimive in zabavne, a hkrati poučne. Najbolj mi je bila všeč delavnica, kjer sta nam učenca tehnične šole predstavila stroje, s katerimi delajo izdelke iz kovin in umetnih gradiv. Učenec nam je razložil tudi projekt go-karta, ki ga je naredil učenec te šole. Bilo mi je zelo zanimivo, saj mislim, da sam tega ne bi zmogel. Ta dan si bom zapomnil kot zabaven dan z mojimi sošolci in kot dan, kjer sem spoznal nove reči in stvari.

 Erazem Brinovec, 9.a

Na ekološki delavnici smo spoznavali učinke tople grede. Profesorica in dijakinja sta nam s poskusom prikazali vpliv toplogrednih plinov na taljenje ledenikov. Pri poskusu smo seveda sodelovali tudi mi. Bilo je zelo zabavno, naučili pa smo se tudi nekaj novega. V kozarec z vodo smo dali led in opazovali višino vodne gladine, ki se ni spremenila. Nato smo enako količino ledu postavili na kamen v kozarcu z vodo, kjer se je gladina vode zvišala. Iz tega smo sklepali da dvig morske gladine zaradi taljenja ledu povzroča le led na celini. S poskusom s toplo in mrzlo gazirano vodo smo ugotovili, da več ogljikovega dioksida izhaja iz tople vode. S fenom smo pihali tudi v streho iz papirja in spoznali, kako je treba graditi hiše, da jim ob močnem vetru ne odnese strehe. S poskusom smo pojasnili tudi nastanek megle v kotlinah. Delavnica je bila zelo zanimiva.

 Nika Zakšek, 9. razred

(Skupno 74 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...