Pevske vaje v Novem mestu

V četrtek, 19. 11. 2015, smo pevci mladinskega pevskega zbora OŠ Adama Bohoriča Brestanica odšli na regijske vaje v Novo mesto. To so bile skupne vaje s še nekaterimi ostalimi pevskimi zbori, ki bomo nastopali v nedeljo, 6. decembra 2015, v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Pot v Novo mesto je bila kratka. Mislili smo, da bo več časa za pogovarjanje, a ga ni bilo. Ko smo prispeli, smo se z napetostjo odpravili v OŠ Grm, saj smo vedeli, da bodo tam tudi številni drugi pevci. Čakala sta nas dirigenta Zlatka Terlevič in Damijan Močnik.

Vzeli smo note in se začeli upevati. Sledilo je petje zahtevnih pesmi. Večinoma smo jih morali peti na pamet, a je kdo kdaj pa kdaj pogledal v note, če ni znal. Večkrat smo morali ponoviti določene dele oz. glasneje zapeti. Sicer pa sta bila dirigenta z našim delom zadovoljna. Dobili smo sendvič in sadje in se pripravljali na nadaljevanje. Po vajah smo se vrnili v Brestanico.

Dan je hitro minil in vsi smo se zabavali. Do nastopa v Ljubljani nas čaka še dober teden trdega dela na pevskih vajah. Komaj že čakamo, da bomo skupaj z enajstimi izbranimi slovenskimi pevskimi zbori zapeli na Potujoči muziki v Cankarjevem domu.

Klara Hriberšek, 5. a

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...