Obisk v Domu starejših občanov v Brežicah

 

Že tretje leto zapored smo se učenci z veseljem odzvali na vabilo in obiskali Dom starejših občanov v Brežicah. V teh predprazničnih dneh smo skupaj s stanovalci doma pekli piškote, v ustvarjalni delavnici izdelovali namizne smrečice, v vsakem nadstropju okrasili dve božično-novoletni jelki ter obesili še druge okraske po vsem domu. V avli smo okrasili jelko z okraski, ki smo jih prinesli s seboj.

Naše glasbenice so zaigrale in zapele na vseh oddelkih, v njeni sobi pa so obiskale ter s petjem razveselile tudi najstarejšo, 103-letno stanovalko.

Veseli smo, da smo v dom prinesli veselje, radoživost mladosti in iskrice predprazničnega vzdušja.

                                                                                                                       Alenka Šribar

.

V četrtek, 10. 12. 2015, smo učenci odšli v dom upokojencev v Brežice.

Ko smo prispeli, so nas pogostili s sadjem, piškoti, sokom in vodo. Ko smo se najedli, smo se razdelili v skupine. Nekateri so pekli piškote, drugi so okraševali smreke in dom, tretji so igrali na glasbila in peli ter zadnji so delali smrekice za na mize. Čas je tekel zelo hitro in ura je bila kmalu 17. Začeli smo pospravljati. Jedli smo sveže piškote, ki so jih spekli naši pridni peki. Nato smo odšli še h gospe, ki je stara 103 leta. Zapeli smo ji in zaigrali in morali smo oditi domov.

Vse starejše občane smo zelo razveselili. Bili smo presenečeni, kako so nam pomagali v delavnicah.

 Patricia Bizjak in Saša Radej, 6. a

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...