Ribniško Pohorje

ČUDOVIT POZDRAV!

Današnje jutro nam je prineslo precej novo zapadlega snega in neverjetno sončen dan.  Noč je bila mirna, vsi smo se spočili in zbudili dobre volje ter nasmejani. Po zajtrku je tako kot običajno potekalo delo po smučarskih skupinah, nato kosilo, po kosilu pa žreb štartnih številk za današnjo tekmo v alpskem smučanju. Zmagovalka pri deklicah je tako postala Anja Resnik, druga je bila Pia Marie Ružič in tretja Tamara Kopše. Zmagovalec pri dečkih je bil Gašper Cvar, drugi Luka Zupanc in tretji Tim Breznikar. Naj povemo, da je bila med njimi izredno  majhna razlika, skoraj tako kot v svetovnem pokalu. 
Po tekmovanju v alpskem smučanju smo se ponovno posneli in si pred zaključno prireditvijo tudi pogledali današnje posnetke. Po tekmovanju smo danes prvič tudi stopili na tekaške smučke in si privoščili malce smeha, ko smo opazovali eden drugega.
Po malici je sledilo izdelovanj mila, zatem pa zaključni večer s plesom. Vse skupine so se najprej predstavile s svojim programom, zatem pa smo se zabavali in uživali vse do 22.15 ure. Trenutno se umivamo in pripravljamo na sladko spanje in nekateri že komaj  čakamo  jutrišnji dan, da vidimo svoje starše.

Učiteljici in učenci

DANAŠNJI JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, bel kruh, čaj

KOSILO: zelenjavna juha, riž, telečji zrezek in mešana solata

MALICA: buhtelj, čaj

VEČERJA: pica, čaj

SREDIN POZDRAV!

Tokrat smo se zbudili v megleno in mrzlo jutro. Po zajtrku smo pospravili svoje sobe in se počasi pripravili na delo po smučarskih skupinah. Obe smučarski skupini smo se skupaj ogreli, nato pa je sledilo delo po skupinah. Naj se pohvalimo, da smo tudi začetniki danes blesteli in so nas učitelji gledali z velikim veseljem. Ampak ne mislite, da smo ostali učenci kaj slabši; naše smučarske znanje je precej bogatejše in zato smo tudi v nekaterih nalogah precej boljši kot pa prvi dan! Bravo mi!!!

Po kosilu je bil počitek izredno kratek, a zato sladek. Z velikim veseljem vsi smučamo, današnji popoldan pa sta učitelja naredila še malce pestrejši s tem, ko smo dobili tudi kakšno »prosto vožnjo«, hkrati pa smo tudi posneli svoje znanje.

Pred predavanjem policista o obnašanju na smučiščih smo pridno pojedli malico, nato pa smo imeli videoanalizo našega smučanja. Kakšni presenečeni obrazi, saj smo nekateri bili prepričani, da precej bolje gibamo. Ja, res je, dan se tukaj izredno hitro obrne in danes je že sreda …

Po večerji je sledila učna ura in večerni kviz. Zmagovalke – »soba power 5«.

Trenutno se odpravljamo spat, nekateri pa že sladko spimo, saj smo zelo utrujeni.

(In ne boste verjeli, že od štirih sneži!!!! Juhuhu!)

Učiteljici Nataliji in učenci

 

DANAŠNJI JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi (pašteta,maslo, med, marmelada, viki krema), bel kruh, čaj, kosmiči, mleko

MALICA: pecivo, čaj

KOSILO: zelenjavna juha, stefani pečenka, krompirjevi kroketi, mešana solata

VEČERJA: hrenovka, kruh, gorčica, pomfrit, čaj

 

 

TOREK

RIBNIŠKI POZDRAVČEK!

Danes smo se zbudili v čudovito, toplo jutro. Po zajtrku je sledilo dopoldansko delo po smučarskih skupinah vse do kosila. Po kosilu smo imeli ravno toliko počitka, da smo lahko za petnajst minut legli na postelje. Od druge do četrte ure popoldan smo ponovno delali po smučarskih skupinah. Naj povemo, da samo še trije smučarji nismo odšli na vlečnico, a to nas čaka jutri dopoldan. Ostali pa smo skoraj že čisto pravi smučarji, do tega nam manjka samo še malce več kilometrov v nogah. Potem je sledila malica in predavanje o zeliščih. Po predavanju smo imeli malo prostega časa, nato pa večerjo. Po večerji smo pridno reševali učne liste, zatem pa je sledila tombola. Zmagovalec je postal Luka.

Dragi starši, dan se je obrnil kot bi mignil, saj smo ves čas zaposleni. Trenutno se tuširamo in pripravljamo na nočni počitek, vse skupaj pa tudi lepo pozdravljamo!

Učenci in učiteljici Nataliji

 

DANAŠNJI JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi (pašteta, maslo, viki krema, marmelada, med), bel kruh, čaj

MALICA: krof, čaj

KOSILO: goveja juha z rezanci, pomfrit, dunajski zrezek, zelena solata,čaj

VEČERJA: makaronovo meso, zeljna solata, čaj

 

 

PONEDELJEK

POZDRAVLJENI STARŠI!

Pot do Ribniške koče je trajala tri ure, a nam je vseeno hitro minilo, saj smo se lepo družili na avtobusu. Avtobus nas je spustil na spodnji postaji vlečnice, do vrha Ribniške koče pa smo se lepo sprehodili. Prav odgovarjalo nam je, da smo se naužili svežega zraka in dobili lepe, rdeče ličke. Učiteljica Natalija je poskrbela za dober tempo hoje.

Pogled z vrha je bil čudovit. Starši, tukaj je res malo snega, a pomembno je, da ga imamo na progi.

V koči nas je že čakal topel čaj, ki smo ga z veseljem popili. Nato je sledila razporeditev po sobah, razpakiranje stvari in kosilo.

Po kosilu smo imeli preverjanje znanja smučanja in smo se razporedili v dve smučarski skupini (Snežaki in Profi), poleg učiteljice Natalije pa nas smučanje uči še učitelj Anže. Po učenju smučanja so zunaj sledile smučarske igre in smeh.

Po malici je sledilo predavanje FIS PRAVIL in pisanje dnevnika. Hkrati si je vsaka soba izbrala ime. Po večerji je sledil spoznavni večer, kjer smo se sprostili in ob pantomimi nasmejali. Nekateri smo že stuširani in že čakamo, da odplavamo v svet sanj.

Topel – snežni pozdrav iz Ribniške koče, kjer se počutimo prav lepo.

učiteljici Nataliji2 in učenci

 

JEDILNIK:

KOSILO: gobova juha, pire, čufti, kompot, čaj

MALICA: čokoladni puding s smetano, čaj

VEČERJA: mlečni riž, čaj.

(Skupno 347 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...