Obisk Službe nujne medicinske pomoči v Krškem

.
V okviru dela z nadarjenimi se je nekaj učencev 7. in 8. razreda v torek odpravilo na ogled Službe NMP v Zdravstveni dom Krško. Z zanimanjem smo si ogledali prostore, v katerih zdravstveno osebje sprejema paciente. Videli smo vso opremo in pripomočke ter izvedeli, čemu služijo. Najbolj nas je pritegnil rešilni avto, ki je pravzaprav urgenca v malem – v njem so vsi aparati, ki lahko pacienta ohranijo pri življenju do prihoda v bolnišnico.

Izvedeli smo, kako poteka organizacija dela, kakšne zadolžitve imajo, kdo odhaja na teren, s kakšnimi težavami se srečujejo. Zanimalo nas je tudi, kakšno izobrazbo potrebujemo, če bi se kdo  želel v prihodnosti pri njih zaposliti. Morda pa se odločimo za to težko, a po zagotovilih gospe Kerin vendarle lepo pot, saj pomagati drugim ni le delo, temveč poslanstvo.

Zahvaljujemo se zaposlenim v Službi NMP, predvsem pa gospe Andreji Kerin, ki nam je prijazno razkazala in razložila vse, kar nas je zanimalo.

.                               .                                                                               .                                                                                                                  .              Alenka Šribar

(Skupno 233 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...