15. frankofonski festival

Vsako leto v mesecu maju na Gimnaziji Franceta Prešerna v Kranju poteka frankofonski festival. Organizatorja dogodka sta OŠ Orehek Kranj in Slovensko društvo učiteljev francoščine, pod okriljem Mestne občine Kranj, Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, Zavoda RS za šolstvo in Francoskega inštituta Charles Nodier.

Učenci iz različnih predelov Slovenije, ki se učijo francoščino, se predstavijo z igro, plesom, pesmijo ali recitalom v francoščini.

Na letošnjem 15. frankofonskem festivalu so se učenci predstavili z recitalom Jacques Prévert – Le jardin/Vrt in sodobno skladbo Zaz – Si jamais j’oublie/Če kdaj pozabim. Učenci 7. in 8. razredov, ki se francoščino učijo prvo leto, so nastop suvereno izpeljali. Usklajeno so odpeli pesem skupaj z osnovnošolci iz Krškega in lepo zastopali šolo. Nastopiti pred polno dvorano (600 otrok z mentorji) in pomembnimi gosti, ki jim je francoščina materni jezik, ni tako preprosto. Učenci so dokazali, da so se sposobni naučiti izgovorjave še tako zapletenih besed, da francoščina le ni tako težak jezik, in da se trud na koncu poplača.

Čestitke! Félicitations!

Simona Žarn

(Skupno 178 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...