Nerezine

.

SREDA, 22. 6. 2016

.

POZDRAVLJENI STARŠI!!!

Zbudili smo se v vroče jutro in takoj odhiteli na jutranjo telovadbo ob morje. Po zajtrku smo se pripravljali po hiškah za večerni program ter pisali razglednice z učiteljico Mihaelo. Zatem je sledilo testiranje delfinčkov in naj vam povemo, da smo postali vsi pravi plavalci. Osvojili smo 12 bronastih, 9 srebrnih in 11 zlatih delfinčkov. V 4. razredu je plavalka šole v naravi postala Hana Bogovič, plavalec  pa Luka Kolenc. V 5. razredu je plavalka šole  v naravi postala Eneja Perc, plavalec pa Jaka Čuber Potočnik. Bravo, mi!

Po kosilu smo imeli zelo malo počitka, saj smo se pripravljali za večerni nastop. Potem pa še enkrat testirali delfinčke, saj  smo nekateri želeli osvojiti boljšega delfinčka. Po plavanju smo imeli malo prostega kopanja, zatem pa zabavne igre v vodi.

Pred večerjo je sledilo lokostrelsko tekmovanje, kjer je bilo kar nekaj presenečenj. Po večerji pa je sledil večerni program, kjer smo se prav lepo predstavili. Prejeli smo priznanja za osvojene delfinčke in priznanja za vsa tekmovanja. Nato pa ples…starši, kako smo uživali!!!

Zdaj pa že sladko spimo in  komaj čakamo jutrišnji dan, ko  vam bomo skočili v objem!

Vaš 4. in  5. a z učitelji

 

DANAŠNJI JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi,kruh,čaj, bela kava,

MALICA: nektarine

KOSILO: goveja juha z zdrobovimi cmoki, piščanec in pečen krompir, zelena solata.

VEČERJA: pizza, sok

.

TOREK, 21. 6. 2016

SONČEN POZDRAV IZ BUČANJA!

Danes smo se prebudili v sončno in toplo jutro. Učiteljica Mihaela nas je kar težko zbudila, saj se očitno že pozna utrujenost. Kljub temu smo odšli na jutranji tek ob morje. Po jutranjem teku smo imeli zajtrk in po zajtrku kvalifikacije za lokostrelstvo. Po lokostrelstvu smo se v hitrem tempu sprehodili do Nerezin, kjer nas je čakala ladjica do Osorja. Z obema sosednima šolama smo si ogledali Osor, po ogledu pa odšli še v Nerezine na sladoled. Kosilo je bilo ponovno slastno in smo ga takoj pojedli. Počitka ni bilo prav veliko, saj smo že pripravljali program za zaključni večer po hiškah. Po počitku smo delali po plavalnih skupinah in imeli še zadnjo uro kajaka pred tekmovanjem. Komaj smo čakali, da se začne tekmovanje v kajakih. Zmagovalca pri fantih sta postala Leon in David, pri deklicah pa Živa in Klara. Boj je bil izredno zanimiv, a žal včasih tudi ne gre brez solz, žalosti…

Zvečer smo imeli kviz, kjer je zmagala hiška številka 371. Učiteljica Mihaela nam je prebrala pravljico in verjemite, že sladko spimo ter hkrati odštevamo dneve, da vas spet vidimo!

Vaš 4. a in 5. a ter učitelji

REZULTATI KAJAKA 4.razred:

1. mesto LEON DRSTVENŠEK, ŽIVA MILAR

2. mesto LOVRO FILA, BRINALJUBI

3. mesto LUKA KOLENC, HANA BOGOVIČ

REZULTATI KAJAKA 5.razred:

1. mesto DAVID GOŠEK, KLARA HRIBERŠEK

2. mesto GAŠPER RUŽIČ, JASMINA HOTIĆ

3. mesto MATIJA ZALAR, ANA SLUGA

DANAŠNJI MENI:

ZAJTRK: bel in črn kruh, različni namazi, čaj, kakav

MALICA: sadje

KOSILO: gobova juha s kašo, puranji zrezek v omaki, testenine z drobtinami, rdeča pesa in fižolova

solata, sok

MALICA: krof

VEČERJA: pomfrit, pečena klobasa na žaru, rdeča pesa, sok

.

PONEDELJEK, 20. 6. 2016

NASMEJAN POZDRAV!

Kljub temu, da smo se zbudili v deževno jutro, je pred začetkom jutranje gimnastike dež ponehal, tako da smo se vseeno sprehodili in prebudili naše telo ob morju. Izza oblakov se je skrival sonček, zato smo vseeno upali in držali pesti, da bomo dan lahko izkoristili. Po zajtrku smo imeli krajši pouk nato, pa dve skupini lokostrelstvo, ena skupina pa kajake. Ker se je kmalu zatem pokazal sonček, smo tudi odplavali. Naj povemo, da se nam precej pozna že vsakodnevno »treniranje« plavanja. Po kosilu je sledil krajši počitek, nato pa smo z učiteljico Mihaelo ustvarjali za projekt »Varno s
soncem« – klobučke. Popoldan je minil kot bi mignil, saj smo delali s » polno paro« tako na kajakih kot v morju.

Za večerjo smo pokazali kakšen apetit imamo in kaj naredi voda…po večerji smo se odpravili na sprehod do Nerezin, kjer smo si nabavili nekaj spominkov. Učiteljica Mihaela nam je prebrala kratko pravljico, zato verjemite, da bomo sladko zaspali.

Starši, uživamo in se imamo lepo in že odštevamo dneve, ko vam skočimo v objem!

Vaš 4. a in 5.a ter učitelji

DANAŠNJI MENI:

ZAJTRK: bel in črn kruh, različni namazi, čaj, kakav

MALICA: pomaranča

KOSILO: nerezinska juha, svinjska pečenka, pražen krompir z zelenjavo, mešana solata, sok

MALICA: rogljič

VEČERJA: makaronovo meso, zeljna solata, sok

.

NEDELJA , 19. 6. 2016

Morski pozdrav iz Bučanja!

Danes smo se zbudili v hladnejše jutro in hitro odhiteli na jutranjo gimnastiko ob morju. Po jutranjem teku smo se prav vsi lepo prebudili in z veseljem pospravili naše hiške, potem pa odhiteli na zajtrk. Pridno smo pojedli, odšli na uro pouka z učiteljico Mihaelo in nato na delo po plavalnih skupinah. Naj vam povemo, da je morje kar osvežilno (okoli 22 stopinj), a še sreča, da se je pokazal dopoldan sonček, da smo se hitro ogreli in potem z užitkom pojedli slastni sladoled. Po kosilu smo imeli krajši počitek in igre na prostem (badminton, namizni tenis, kartanje). Vse tri plavalne skupine smo imele danes tudi veslanje. Smo že pravi strokovnjaki v veslanju, naj pa se pohvalimo, da tudi v plavanju pridno napredujemo in veliko plavamo. Vsi si že upamo skočiti iz pomola in smo na to prav ponosni. Po popoldanskem delu smo imeli krajši prosti čas in sledila je tombola. Zmagovalka ene vrstice je bila Živa Milar, dve vrstici Lara Larisa Dular, tombolo pa je osvojil Kristian Kozmus.

Vsi že pridno spimo, medtem ko je tudi tukaj začelo deževat.

Vaš 4. a in 5. a z učitelji

(ZA STARŠE: ker nagaja internetna povezava, sporočamo, da se vedno zvečer trudimo pošiljat, pa

včasih, žal ne gre; slaba povezava!!!)

PLAVALNE SKUPINE:

1. DELFINČKI (učiteljica Natalija Rovan): Eneja, Klara, Hana, Živa M., Luka, Gašper C., Matija,

Kaja in Lovro.

2. MORSKE ŠKOLJKE (učiteljica Asja Omerzu): Tjaša, Ana S., Brina, Živa V., Leon, Gašper R.,

Matej, Aljaž.

3. MORSKE ZVEZDE (učitelj Damjan Kos ): Goran, David, Marko, Nejc, Jasmina, Anej, Ana, Lara in

Nejc B.

4. KONJIČKI (učitelj Jaka Lenart): Ardian, Kristian, Maja, Domen.

DANAŠNJI MENI:

ZAJTRK: bel in polnozrnat kruh, različni namazi, čaj

MALICA: banana

KOSILO: goveja juha z zvezdicami, riž, goveji zrezek v omaki,zelena solata, sok

MALICA: puding (čokoladni ali vanilijev)

VEČERJA: paniran oslič, krompirjeva solata, sladoled, sok.

.

SOBOTA, 18. 6. 2016

Vroč pozdrav iz Nerezin!

V Nerezine smo prispeli točno v času kosila, zato smo najprej pojedli, se razdelili po hišicah in imeli uvodni sestanek o obnašanju v naselju, hiškah in plaži. Kosilo nam je zelo teknilo, še bolj pa smo se veselili popoldanskega dela. Ob tretji uri smo že hiteli na plažo, kjer smo delali po plavalnih skupinah. Razdeljeni smo v štiri plavalne skupine. Morje je kar prijetno toplo, tako da že uživamo. Po končanem popoldanskem delu je sledila večerja, malo prostega časa in naš »spoznavni večer v šoli v naravi«, kjer je bilo veliko smeha.Trenutno pa se umivamo in pridno pripravljamo na spanje. Še kratka pravljica učiteljice Mihaele in skok v spanje…

Vaš 4.a in 5. a in učitelji

DANAŠNJI JEDILNIK:

KOSILO: juha z mesnimi cmočki in rezanci, pire krompir, paniran puranji zrezek, zelje, fižol, sok

VEČERJA: špageti po bolonjsko, zelje in sok

 

(Skupno 768 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...