Zdrav zajtrk – najboljši začetek dneva

 

Pozabljen obrok

Z izpuščenim zajtrkom si boste porušili celoten ritem prehranjevanja. Težje se boste zbrali in možgani bodo delovali počasneje. Tudi vaše telo se bo skušalo zavarovati. Izpuščen zajtrk telo občuti kot pomanjkanje, zato se oklepa kalorij, saj ne ve kdaj bo vaš naslednji obrok, vi pa boste vse to občutili kot pomanjkanje energije.

Če boste zajtrk izpuščali, boste še raje posegali po nezdravi hrani. Veliko ljudi, ki se odrečejo zajtrku, občutijo večje hrepenenje po sladkorju in ogljikovih hidratih.

Razlog, zakaj tako radi izpustimo zajtrk, pa ni le hitenje. Nekateri ljudje pravijo, da zjutraj enostavno ne občutijo lakote, spet drugi trdijo, da zajtrka ne marajo. Nihče pa ne pomisli, kaj vse bi lahko z zajtrkom pridobili. Predvsem je produktivnost skozi ves dan mnogo višja.

Vsi zajtrki niso enako dobri

Ker se hrana prebavlja različno, je zelo pomembno, kaj si zjutraj pripravimo za zajtrk. Skleda žitaric, katerim je dodan sladkor, vas bo napolnila z energijo le za krajši čas. Medtem ko vas bo obrok, bogat z beljakovinami in reven z maščobami, kot so na primer jajca, napolnil z energijo vse tja do kosila.

Zato zajtrkujte pametno. Izberite obroke, ki bodo prebudili vaše možgane, pospešili presnovo in vas napolnili z energijo za daljši čas.

 

 

Povzeto iz http://www.aktivni.si/prehrana/zdrava-prehrana/zdrav-zajtrk-najboljsi-zacetek-dneva/

(Skupno 27 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...