Naravoslovni teden

ČETRTEK, 19. 1. 2017

Prebudili smo se v zimsko jutro. Zajtrk nam je teknil. Imeli smo viki kremo, kruh ali kosmiče. Po zajtrku smo se oblekli in odnesli kanuje do reke. 1. skupina je odšla do plezalne stene, 2. pa je ostala pri reki. Plezanja se ni udeležilo veliko število učencev, saj smo bili omejeni s časom. Vsi smo se razveselili spusta po jeklenici. Veslali smo po reki Rak. Na koncu smo učenci obeh skupin s skupnimi močmi odnesli kanuje, vesla in rešilne jopiče nazaj do doma, na kar je sledil kratek počitek. Za kosilo smo imeli zelenjavno juho, zrezek v omaki, mlince in zeleno solato. Popoldne so nas razveselili s spusti z bobom, imeli smo pa tudi pohod in spoznavanje gozda. Vsi premraženi smo prišli do doma in malo počivali. Za večerjo smo jedli enolončnico in puding. Sledil je družabni večer. Na koncu dneva smo vsi popadali v postelje in trdno zaspali.

Anja in Tamara

SREDA, 18. 1. 2017

Zbudili smo se in odšli na zajtrk, kjer so nam povedali, da se bomo odpravili na dolg pohod.  Preoblekli smo se in stopili ven.  Hodili smo več kot pet kilometrov do Unške koliševke po celem snegu. Do prečudovitega razgleda smo prišli po podzemnih rovih in bunkerjih italijanskih vojakov. Ko smo si ogledali razgled na 120 metrski steni, smo se odpravili nazaj proti domu Rak. Sledilo je odlično kosilo, nato pa smo se preizkusili v preživetju  v naravi. Gradili smo zavetja in poskušali zanetiti ogenj. Sedaj imamo nekaj prostega časa in čakamo na večerjo, ki ji sledi družabni večer.

                                                                                                                                            Lej in Gašper

TOREK, 17. 1. 2017

Zjutraj smo se zbudili in zunaj nas je pričakala zimska idila. Nekaj časa smo bili še v postelji, potem smo se oblekli.  Za zajtrk so bili kosmiči, kruh, marmelada in maslo. Po zajtrku smo malo počivali. 2. skupina je odšla v podzemlje, prva skupina pa je uživala v teku na smučeh. Ko smo bili pri naravnem mostu, smo ga previdno prečkali. Šli smo v jamo, ki naj bi jo po legendi naredil zmaj. Malico smo pojedli v jami. Videli smo veliko jamskih živali. Hodili smo po strmem predelu. Med hojo smo se tudi kepali. Ko smo prispeli nazaj, smo bili izmučeni. Pojedli smo kosilo. Spet smo se razdelili v skupini, druga skupina  se je pozabavala z lokostrelstvom, prva skupina pa se je učila o živalih. Ob koncu smo se zamenjali. Zdaj se bomo odpravili na večerjo, sledi pa družabni večer.

Oskar Ribič, Luka Zupanc

PONEDELJEK, 16. 1. 2017

Danes, 16. 1. 2017, smo učenci 7. razreda odšli na naravoslovni teden  v Rakov Škocjan. Po prihodu smo pojedli kosilo (čufte in zelenjavno juho), nato pa smo se pripravili in odšli vsak po svoje. Prva skupina si je ogledala kraške pojave. Videli smo tako nadzemne pojave, kot so naravni most, vrtače, brezno; pa tudi podzemne pojave, kot so kraške jame s kapniki in z jamskimi živalmi (netopirji, metulji, jamska kobilica). Druga skupina se je učila teka na smučeh. Po napornem  popoldnevu smo odšli na večerjo. Za večerjo sta bila fižolova juha in carski praženec . Sedaj nas še čaka nočni pohod s svetilkami. Vsi se ga veselimo.

Pia Marie in Tim

 

(Skupno 169 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...