Zimska šola v naravi

ČETRTEK

ČUDOVIT POZDRAV!

Današnje jutro nam je prineslo nekaj novo zapadlega snega.  Noč je bila mirna, vsi smo se spočili in zbudili dobre volje ter nasmejani. Po zajtrku je tako kot običajno potekalo delo v smučarskih skupinah, nato kosilo, po kosilu pa žreb štartnih številk za današnjo tekmo v alpskem smučanju.

Zmagovalka pri deklicah v 5. razredu je tako postala Živa Milar, druga je bila Hana Bogovič in tretja Tjaša Gorenc. Zmagovalec pri dečkih v 5. razredu je bil Luka Kolenc, drugi Leon Drstvenšek in tretji Aljaž Belinc.

Zmagovalka pri deklicah v 6. razredu je postala Klara Hriberšek, druga je bila Ana Sluga, tretja pa Jasmina Hotić. Zmagovalec pri dečkih v 6. razredu je postal Urban Bračun, drugi je bil jaka Čuber Potočnik, tretji pa Gašper Ružič. Naj povemo, da je bila med nami izredno majhna razlika, skoraj tako kot v svetovnem pokalu. J

Med tekmovanjem v alpskem smučanju smo se ponovno posneli in si pred zaključno prireditvijo tudi pogledali današnje posnetke. Nato smo se po sobah pripravljali na zaključni večer, ki ga že nestrpno pričakujemo, hkrati pa se veselimo tudi zaključka s plesom.

Dragi starši, jutri je že petek in prav gotovo se nas veselite tako, kot se mi veselimo vas.

Lep smučarski pozdrav

učiteljice in učenci

 

DANAŠNJI JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, bel kruh, čaj

KOSILO: goveja juha z rezanci, riž, telečji zrezek v omaki in mešana solata

MALICA: čokoladne palačinke, čaj

VEČERJA: pomfrit in hrenovke, čaj

 

 

SREDA

SREDIN POZDRAV!

Tokrat smo se zbudili v megleno jutro. Po zajtrku smo pospravili svoje sobe in se počasi pripravili na delo po smučarskih skupinah. Vsi smo se skupaj ogreli, nato pa je sledilo delo po skupinah. Naj se pohvalimo, da smo tudi začetniki danes blesteli in so nas učitelji gledali z velikim veseljem. Ampak ne mislite, da smo ostali učenci kaj slabši; naše smučarske znanje je precej bogatejše in zato smo v nekaterih nalogah tudi precej boljši kot pa  prvi dan! Bravo mi!!!

Po kosilu je bil počitek izredno kratek, a zato sladek.  Z velikim veseljem vsi smučamo, današnji popoldan pa so nam učitelji še malce popestrili tudi s kakšno »prosto vožnjo«, hkrati pa smo tudi posneli svoje znanje.

Danes je še druga skupina izdelovala mila, po malici smo imeli malce prostega časa in druženje po sobah.

Po večerji so sledili učna ura, pisanje dnevnika in večerni kviz. Zmagovalci – »Smajliji«.

Trenutno se odpravljamo spat, nekateri pa že sladko spimo, saj smo zelo utrujeni.

Nataliji, Andreja in učenci

 

DANAŠNJI JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi (pašteta, maslo, med, marmelada, viki krema), bel kruh, čaj, kosmiči, mleko

MALICA: jabolka, mandarine, čaj

KOSILO:  goveja juha z ribano kašo, kruhovi cmoki, pečen piščanec, mešana solata

VEČERJA: špageti z bolonjsko omako, čaj

 

TOREK

RIBNIŠKI POZDRAVČEK!

Danes smo se zbudili v čudovito, idilično zimsko jutro. Po zajtrku je sledilo dopoldansko delo v smučarskih skupinah vse do kosila. Po kosilu smo  imeli ravno toliko počitka, da smo lahko za petnajst minut legli na postelje. Od druge do četrte ure popoldan smo ponovno delali v smučarskih skupinah. Naj  se pohvalimo, da smo danes že vsi uspeli iti na vlečnico! Juhuhu!

Po smučanju smo imeli še igre na snegu, kjer smo pokazali svojo tekmovalnost in spretnost v smučarskih čevljih. Sledili sta malica in izdelovanje naravne kozmetike. Po delavnici smo imeli malo prostega časa, nato pa večerjo. Po večerji smo pridno pisali naše dnevnike, zatem pa je sledila tombola. Zmagovalec je postal Aljaž.

Dragi starši, dan se je obrnil kot bi mignil, saj smo ves čas zaposleni. Trenutno se tuširamo in pripravljamo na nočni počitek, vse skupaj pa tudi lepo pozdravljamo!

Učenci in učiteljici Nataliji ter učiteljica Andreja

 

DANAŠNJI JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi (pašteta, maslo, viki krema, marmelada, med), bel kruh, čaj

MALICA: rogljički, čaj

KOSILO: goveja juha s fritati, pire krompir, piščančje meso v smetanovi omaki, mešana solata, čaj

VEČERJA: pica, čaj

 

 

PONEDELJEK

POZDRAVLJENI STARŠI!

Pot do Ribniške koče je trajala tri ure, a nam je vseeno hitro minila, saj smo se lepo družili na avtobusu. Avtobus nas je spustil na spodnji postaji vlečnice, do vrha Ribniške koče pa smo se lepo sprehodili. Prav odgovarjalo nam je, da smo se naužili svežega zraka in dobili lepa, rdeča lička. Učiteljica Natalija je poskrbela za dober tempo hoje.

Že na poti nas je presentil sneg  in nas spremljal vse do vrha. Kakšna zimska idila!!!

V koči nas je že čakal topel čaj, ki smo ga z veseljem popili.  Nato smo se razporedili po sobah, razpakirali stvari in odšli na kosilo.

Po kosilu smo preverili svoje smučarsko znanja in se razporedili v štiri smučarske skupine. Poleg učiteljice Natalije nas smučanje učijo še trije učitelji. Po učenju smučanju smo imeli malo prostega časa.

Po malici je sledilo predavanje o FIS-pravilih, o smučarski opremi in pisanje dnevnika. Hkrati si je vsaka soba izbrala ime. Po večerji je sledil spoznavni večer, kjer smo se sprostili in ob pantomimi nasmejali. Nekateri smo že stuširani in že čakamo, da odplavamo v svet sanj.

Snežni  pozdrav iz Ribniške koče, kjer se počutimo prav lepo.

učiteljice Nataliji2, Andreja in učenci

 

JEDILNIK:

KOSILO: goveja juha, dunajski zrezek, pražen krompir, solata, čaj

MALICA: navihančki, čaj

VEČERJA: carski praženec, čaj.

 

 

(Skupno 376 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...