KULTURNA PRIREDITEV OB KONCU 57. BRALNEGA LETA  ZA PRIZNANJE BRALNA ZNAČKA

V ponedeljek, 24. 4. 2017, smo imeli  na Osnovni šoli Adama Bohoriča Brestanica kulturni dan. S kulturno prireditvijo smo uradno zaključili bralno leto za tekmovanje za priznanje Bralna značka. Prireditev je trajala 2 šolski uri.

Prvo šolsko uro smo z branjem ustvarili pravi maraton. Brali so prav vsi učenci in učitelji naše šole. Prvošolci so se zabavali ob domislicah Primoža Suhodolčana. Brali so Veliki bum bum čigum, Ti kanta požrešna in Stara muha, dobra juha. Drugošolcem je delala družbo neuničljiva Pika Nogavička. Tretješolci so brali Čudežni gumb slovenskega pisatelja Uroša Hrovata. Učenci četrtega razreda so imeli težje šolske torbe kot sicer. Od doma so namreč prinesli svoje najljubše knjige in jih prebirali na maratonu. Petošolci so se zabavli ob Dnevniku nabritega mulca. Stripe so spoznavali šestošolci. Sedmošolci so se podali v naravoslovne vode. Prebirali so poljudnoznanstvene revije. Osmošolci so brali v dveh skupinah. Ena skupina je odpotovala v daljno Avstralijo. Spoznavali so njene značilnosti ob branju potopisov. Druga skupina pa je brala revije v angleškem jeziku. Tudi devetošolci so brali v dveh skupinah. Ena skupina je brala knjige v nemškem jeziku. Učenci druge skupine so se vživeli v življenja znanih športnikov ob branju njihovih avtobiografij.

Drugo šolsko uro smo se vsi preselili v jedilnico šole, kjer se je odvila zaključna prireditev s podelitvijo priznanj Bralne značke. Prireditev so popestrile tri glasbene točke. Najprej je nastopil šolski pevski zbor s pesmijo Otona Župančiča,  Ciciban in čebela, instrumentalno glasbo sta na flavti zaigrali učenki petega razreda, ob koncu prireditve so učenke in učenec višjih razredov zapeli znano slovensko pesem Ne čakaj na maj. Čisto na koncu so na oder stopili najbolj zvesti bralci naše šole, zlati bralci. Ravnateljica jim je čestitala in jim izročila knjižna darila, nato pa učencem namenila nekaj besed o branju in knjigi.

Prireditev je zaključila šolska knjižničarka, ki je učence spodbudila k nadaljnjemu branju.

Katja Zorčič

 

(Skupno 109 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...