Naravoslovni teden za 6. in 7. razred: 12. – 16. marec 2018, Rakov Škocjan

ČETRTEK

Zbudili smo se v sončno jutro in v pričakovanju dejavnosti današnjega dne odšli na zajtrk. Nato nam je vodja povedal, kaj bomo počeli in česa se bomo naučili. Odšli smo na prvo dejavnost v dveh skupinah. Veslali smo s kanuji in streljali z lokom na strelišču. Dosegli smo odlične rezultate in jih tudi zapisali. Po zdravem kosilu smo odšli v gozd in se tam preizkusili v plezanju in ziplineu. Za tiste, ki se bojijo višine, je bil to velik zalogaj, za nekatere prevelik. Nekaj učencev se je preizkusilo tudi v peki buhtljev in kuhanju enolončnice in tako poskrbelo za našo večerjo. Čaka nas še večerno druženje, po katerem bomo pridno odšli v postelje, saj vemo, da nas jutri čaka odhod domov.

Ana in Klara, 7. a

.

SREDA

Danes,14. 3. 2018, smo se prebudili v veselo in sončno jutro. Po zajtrku smo se odpravili na daljši pohod,  ki nas je pripeljal do starih bunkerjev, ki so jih med 1. in 2. svetovno vojno uporabljali Italijani. Iz rovov smo imeli tudi čudovit pogled na udorno dolino Uniško koliševko. Ko smo prišli v dom, smo pojedli okusno kosilo, po kosilu pa smo imeli prosti čas. Nato smo se razdelili v 2 skupini, 1. skupina je poskušala zanetiti ogenj s kresilom, 2. skupina pa se je odpravila v gozd. Čez čas sta se skupini zamenjali. Sedaj čakamo na večerjo, ki ji bodo sledile večerne igre….

Eneja in Goran, 7. a

 

TOREK

Danes smo se zjutraj zbudili in niti približno nismo vedeli, kaj nas bo doletelo ta dan. Zbudili so nas ob 7.00, nekateri smo se pa že prej. Najprej smo vstali, zatem pa pospravili in uredili sobe. Ob 8.00 smo odšli na zajtrk. Po zajtrku smo odšli v sobe ter se pripravili na dopoldansko dejavnost. Razdelili so nas v dve skupini. Prva skupina je najprej odšla v Zelške jame, druga pa v Ernestinino jamo. Potem smo se še zamenjali. Ogledali smo si tudi mali naravni most. Nato smo odšli na kosilo. Pripravili so nam govejo juho z rezanci, goveje zrezke v omaki, mlince ter za sladico čokoladni biskvit. Sledil je kratek počitek, zatem pa popoldanska dejavnost. Tudi tam smo se razdelili v dve skupini. Prva je šla nastavit kamero in hrano za živali, druga pa v Tkalca jamo in si ogledala veliki naravni most. Potem pa smo se zamenjali. Sedaj čakamo na večerjo, ki ji sledi ustvarjalni večer z učenci OŠ Otlica, s katerimi smo že navezali prijateljske stike.

Ana in Tjaša, 6. a

 

 

PONEDELJEK

Danes smo učenci 6. in 7. razreda srečno prispeli v CŠOD Rak v Rakovem Škocjanu. Ob prihodu smo dobili natančna navodila o urejanju sob, obnašanju in dežurstvu. Odšli smo v sobe, odložili prtljago in odšli na malico. Vrnili smo se v sobe in razpakirali ter postlali postelje. Po kosilu smo se odpravili na 10-kilometrski pohod proti Cerkniškemu jezeru, kjer nam je učitelj Polde povedal legendo o njegovem nastanku. Pri večerji smo se posladkali s carskim pražencem. Čaka nas še nočni sprehod po gozdu, nato pa spanje.

Lovro, Leon in Anej, 6. a

dav

sdr

 

(Skupno 235 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...