Kuharska delavnica

DELAVNICA ZA NADARJENE: Kuharska delavnica

 

Izvajalki: Bernardka Vidali, Natalija Salmič ter ga. Irena Kolman.

V četrtek, 18. 5. 2018, smo izvedli delavnico za nadarjene učence 7., 8. in 9. razreda. Tema delavnice je bila pripravljanje Finger food prigrizkov. Kuharsko delavnico je vodila ga. Irena Kolman, ki je tudi pripravila recepture za delo. Gospa Irena nas je s svojim znanjem, potrpežljivostjo in usmerjanjem vodila skozi celo popoldne kulinaričnih doživetij. Učenci so dobili svojo recepturo in po navodilih pripravljali jedi.

 

Jedi, ki smo jih pripravljali:

  • tortilje (koruzne in pšenične) z mesnim, gobovim in zelenjavnim nadevom,
  • avokado v solati z jajcem,
  • jogurtova omaka,
  • poletni zelenjavni zavitki,
  • trikotniki z mletim mesom,
  • pita s prekajenim lososom,
  • rolice z gobovim nadevom,
  • jogurtova krema z malinami v kozarcu.

 

Ob koncu delavnic smo pripravljene prigrizke pripravili na lepo pogrnjeno mizo in z velikim pričakovanjem degustirali Finger food jedi. Bili so zelo okusni.

Učenci in učenke so z nasmehom na obrazu pokazali, da so na delavnicah uživali in se dobro najedli.

 

Učiteljici: Bernardka Vidali,  Natalija Salmič

(Skupno 75 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Novice