Letna šola v naravi

nedelja, 10. 6. 2018

NEDELJSKI POZDRAV,

Zbudili smo se naspani in spočiti v lepo, toplo nedeljsko jutro. Z jutranjo telovadbo smo prebudili naše telo in ga kljub utrujenosti napolnili z energijo. Po zajtrku smo imeli pouk, nato lokostrelstvo in testiranje za delfinčke. Zelo smo veseli, da smo osvojili 16 zlatih  delfinčkov, 9 srebrnih  in 19 bronastih delfinčkov. Po testiranju smo imeli krajšo panoramsko vožnjo z ladjico, kjer smo res uživali. Kosilo smo z velikim veseljem pojedli in po kosilu nam je še kako odgovarjal krajši počitek.

Popoldanski del se je začel ponovno s testiranjem delfinčkov, navijači smo uživali v predstavah naših učencev! Zasluženo smo imeli potem krajše prosto kopanje in potapljanje v morju, nato pa je sledila tekma v lokostrelstvu. Zmagovalca sta bila Gal Fuks in Živa Ribič Vene. Najboljša plavalca šole v naravi 4. razreda sta postala Zoja Požeg Dular in Miha Župevc, v 5. razredu pa Gal Fuks in Maša Vasiljević.

Po večerji smo imeli pripravljene krajše programe po hiškah, podelitev vseh priznanj in ples. Uživali smo v druženju in se res zabavali, zato nam je nočni počitek še kako prav prišel.

Dragi starši, jutrišnji dan nestrpno pričakujemo, kljub temu da se imamo tukaj zelo lepo.

Vaši 4. in 5. razred z učitelji

 

DANAŠNJI JEDILNIK:

ZAJTRK: bel in polnozrnat kruh, različni namazi, čaj, bela kava

MALICA: banana

KOSILO: juha z grisovimi cmočki, svinjski zrezek, pečen krompir, zelena solata, sok

MALICA: skutin zavitek

VEČERJA: pica, sok

 

 


 

sobota, 9. 6. 2018

PLAVALNI POZDRAV,

Zbudili smo se naspani in spočiti, vendar je bilo jutro malce sivo. Z našimi nasmejanimi obrazi smo pregnali sivino in priklicali sonce že na jutranji telovadbi. Po zajtrku smo imeli pouk, nato pa je potekalo delo po plavalnih skupinah in zadnja ura kajaka pred tekmovanjem. Danes dopoldan se nam je res poznala že utrujenost, a se ne damo. Kosilo smo komaj pričakali, sledil je kratek počitek in projektno učno delo, ki ga je izvajal naš učitelj plavanja Rok. Tema je bilo plavanje.

Popoldan smo začeli s testiranjem za bronastega delfinčka, nato je sledilo testiranje za srebrnega delfinčka. Veseli nas, da imamo same plavalce in da smo danes dobili kar 21 srebrnih delfinčkov, zagotovo pa bomo jutri dobili kakšnega zlatega.

Komaj smo dočakali tekmovanje kajakov. Po kvalifikacijah se je uvrstilo 16 fantov in 8 deklic. Navijači so bili zelo glasni in na koncu je bil  pri fantih zmagovalec Janez Kodrič, pri deklicah pa Maša Vasiljević.

Po večerji smo se preoblekli v »večerne toalete« in odšli v Nerezine, kjer smo si kupili nekaj spominkov. Ravnokar je učiteljica prebrala pravljico in že odhajamo v svet sanj, vas pa prijetno pozdravljamo.

Uživači 4. in 5. razreda ter učitelji

 

JEDILNIK:

ZAJTRK: bel in polnozrnat kruh, različni namazi, čaj, bela kava

MALICA: jagode

KOSILO: goveja juha z rezanci, puranji zrezek v omaki z rižem, zelena solata, sok

MALICA: krofi

VEČERJA: pomfrit, pečene hrenovke, sok


petek, 8. 9. 2018

OBLAČEN POZDRAV!

Zbudili smo se v vetrovno in oblačno jutro, vendar smo z jutranjo telovadbo priklicali sonce. Nabrali smo si energije za cel dan in smo bili pripravljeni na petkove izzive. Po zajtrku je sledil krajši pouk, nato pa delo po plavalnih skupinah in kajaki. Naj vam povemo, da smo že pravi veslači, pa tudi pri plavanju nam gre vsak dan bolje. Nekateri plavalci smo danes odplavali daljšo razdaljo, zato smo lahko upravičeno zadovoljni. Voda v morju je še vedno prijetna, kljub temu, da se je vreme po kosilu poslabšalo in smo tudi v Nerezinah prejeli dež.

Po kosilu smo ustvarjali za projekt »Varno s soncem«, popoldan pa smo nadaljevali z delom plavanja in veslanjem. Ker nas je presenetil dež, smo ostali v naselju in se igrali kviz. Zmagala je hiška 372!

Uživamo in se imamo lepo, v Brestanico pošiljamo morske pozdrave.

Vaši učenci in učitelji

 

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi (viki krema, pašteta, maslo, marmelada, med), kruh, bela kava, čaj

MALICA: banana

KOSILO: dunajska juha, pražen krompir, zelenjava, svinjska pečenka, solata, sok

MALICA: puding

VEČERJA: enolončnica, rogljič, sok

 


četrtek, 7. 6. 2018

NEREZINSKI POZDRAV!

Zbudili smo se v prijetno jutro, odšli na jutranji tek in se naučili pozdrav soncu. Sledilo je pospravljanje hišk in zajtrk. Po zajtrku je sledil pouk, nato pa odhod na plažo. Dopoldanski del je minil hitro, saj smo imeli najprej potapljanje, nato kajake in delo po plavalnih skupinah. Vreme nam je ves čas služilo, pa tudi v morju nam je bilo toplo. Nekateri smo bili že po dopoldanskem delu zelo utrujeni, zato nam je po kosilu počitek prav prijal. Vendar smo po popoldanskem počitku nadaljevali z enakim tempom dalje. Sledilo je delo po plavalnih skupinah, kajaki in tudi malo prostega »čofotanja« smo imeli. Večerjo smo zato že nestrpno pričakovali, saj smo bili zelo lačni.

Po večerji smo se spoznali z lokostrelstvom, po lokostrelstvu pa tombola. Zmagovalec tombole je bil Borut Jan. Dragi starši, verjemite, da zelo uživamo in da nam je kljub utrujenosti, zelo lepo.

Trenutno pa smo že v deželi sanj in vas lepo pozdravljamo,

Vaši učenci in učitelji

 

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, bel in polnozrnat kruh, čaj, kakav

DOPOLDANSKA MALICA: češnje

KOSILO: zdrobova juha, goveji zrezek v omaki, makaroni, zelena solata, sok

POPOLDANSKA MALICA: mafin

VEČERJA: file osliča in krompirjeva solata, sok, sladoled


sreda, 6. 6. 2018

POZDRAVLJENI STARŠI!

Vožnja do Nerezin je minila zelo hitro, kar nam je bilo zelo všeč. Najprej smo svoje prtljage odnesli v hiške, nato je sledilo kosilo in oblačenje postelj. Nekateri smo imeli s tem zelo velike težave, vendar smo se morali znajti. Po kosilu pa je sledilo že prvo delo po plavalnih skupinah in delo v kajakih. Naj vam zaupamo, da nam je bilo danes prijetno toplo v morju, saj ima morje celih 24 stopinj. Po popoldanskih aktivnostih smo imeli večerjo in po večerji prosti čas vse do spoznavnega večera. V prostem času smo igrali badminton, namizni tenis, kartali, se družili s podajanjem žoge ali pa zgolj opazovali svoje sošolce in sošolke. Spoznavni večer pa je bil izredno zanimiv in smo se vsi do solz nasmejali. Trenutno se umivamo in pripravljamo na pravljico ter spanje. Jutri nas čaka naporen dan, vam pa pošiljamo prijetne, morske pozdrave iz Nerezin!

Vaši 4. in 5. razred z učitelji

 

JEDILNIK:

KOSILO: goveja juha z rezanci, pire krompir s kuhano zelenjavo, zeljnata solata, piščančji zrezek, sok

MALICA: sendviči od doma

VEČERJA: špageti po bolonjsko, zeljnata solata, sok

.

 

(Skupno 364 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...