Tehniški dan – predstavitev ŠC Krško in varnosti v prometu

V ponedeljek, 17. 9. 2018, smo se učenci 9. razreda odpravili v Šolski center Krško- Sevnica. Ob 8. uri smo se zbrali v športni dvorani, kjer smo imeli predavanje o varni vožnji. Gospod iz zavoda Varna pot nam je predstavil posledice neumnih dejanj na cesti.

Sledilo je še več zanimivih predstavitev. Odšli smo na parkirišče pred šolo, kjer so pokazali poligon za spretnostno vožnjo z motorjem. V avtomehanični delavnici so nam razkazali dele avtomobila. Nakar je prišel del, na katerega smo vsi čakali. V telovadnici nas je čakal zaletavček, obračalnik, ki te nauči, kako se rešiš iz prevrnjenega avtomobila, ter očala, ki ponazorijo vid pod vplivom drog in alkohola.

Vsi smo hoteli preizkusiti vse, a nas je čas prehitel. Za tem smo imeli še predstavitev gasilskega in reševalnega avtomobila. Na koncu smo si ogledali nekatere delavnice in učilnice v šoli (tehniške, računalniško in kemijsko). Vsi smo z novimi izkušnjami »skočili« na avtobus in se odpeljali v šolo.

Cilj tehniškega dneva je bil osvestiti mladostnike, kaj pomeni varna vožnja. Izkusili smo, kako se je zaleteti pri 11km/h. Te izkušnje nam bodo ostale v spominu in nam pomagale pri odločitvah varnega življenja.

Aleksandra, Anja, Saša, Tamara, 9. a

 

Povezava na fotografije

(Skupno 99 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...