DAN SLOVENSKE HRANE

Dne, 16. 11. 2018, smo na naši šoli in v vrtcu obeležili Dan slovenske hrane ter sodelovali v vseslovenskem projektu Tradicionalni slovenski zajtrk.

Otroci v vrtcu, učenci ter zaposleni na naši šoli smo se ob 8.00 zbrali v jedilnici ali po učilnicah, igralnicah. Uvodoma smo slišali nekaj besed o pomenu tega dne, kako je pomemben zajtrk ter kaj pomeni uživati lokalno pridelano hrano. Poudarek je bil tudi na ohranjanju slovenskih tal in kako jih vzdrževati zdrave in rodovitne. Zaželeli smo si dober tek ter pozajtrkovali.

Zajtrk je bil sestavljen iz:
PIRINEGA KRUHA (Pekarna Kruhek),

MASLA (Mlekarna Celeia),                  

MEDU (Družinsko čebelarstvo Vogrinc, Krško),

MLEKA (Kmetija Sinkovič),

JABOLKO (g. Peter Cvar).

V tem tednu so se na šoli izvajale različne aktivnost: naravoslovni dnevi, risanje risbic na temo slovenskega zajtrka, kuharske in ustvarjalne delavnice v šoli in vrtcu. Izdelovali so čebelice, satovje, sadeže. Izdelovali so se ozaveščevalni plakati na temo zajtrka, tal…, na spletni strani šoli smo objavili članke na to temo in podobno. Na obisku smo imeli tri čebelarje, ki so nam povedali, kako se pridobiva med in druge medene sladkosti. Velik poudarek v tem šolskem letu smo dali na zajtrkovanje, saj učenci še vedno premalo zajtrkujejo, kot je pokazala anketa o šolski prehrani.

 

V prvem razredu smo izdelali vsak svojo kuharico Kuhlo (Hrana ni za tjavendan). Kuharica ima žepek, v katerega bomo zbirali naše najljubše, zdrave in zanimive recepte.

(Skupno 64 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...