Donacija glasbil naši šoli

»Ponedeljek je bil za našo šolo zelo poseben dan. Imeli smo prireditev, na katero je kot gost prišel bobnar Marko Soršak Soki. Všeč mi je bil njegov odnos do najmlajših. Najprej je zabobnal. Potem je tega učil tudi nas. Govoril je o bendu, potem pa je kar naenkrat izjavil, da so bobni, na katere je zaigral, naši. Podaril nam je komplet bobnov in dva kahona,« je svoje misli strnila osmošolka Ana.

 

S takim navdušenjem je bila napolnjena šolska jedilnica po donaciji, ki sta jo pripravila Klub posavskih študentov in Marko Soršak Soki. »Všeč mi je bilo, da instrumente delijo po celi državi in ne samo po večjih šolah,« je nadaljevala Maja iz 8. razreda, ko je izvedela, da smo 105. šola v državi s takšno donacijo.

Stella iz 9. razreda pa je dodala: »Gostom smo se predstavili v ritmu glasbe naših učencev s petjem in tudi z glasbili. Soki je želel vsem nam približati glasbo in instrumente zabavno in ustvarjalno. Na naši šoli je veliko glasbenih talentov, ki bodo glasbila lahko uporabljali.« Zaključi pa devetošolka Nika: »Pomen te dobrodelnosti je seveda izjemno velik, saj si marsikatera šola ne more privoščiti takega stroška.«

 

Hvaležni smo Posavskemu klubu študentov in Marku Soršaku Sokiju ter ponosni na učence, ki znajo ceniti podarjeni trud in sredstva. Učitelji vemo, da so talenti prisotni, vemo pa tudi, da je za razvijanje ustvarjalnosti potrebnih veliko vztrajnosti, učenja in pripomočkov. Nestrpno čakamo novo šolsko glasbeno zasedbo in prve nastope.

 

Milena Žičkar Petan

Povezava na fotografije

 

 

 

.

(Skupno 216 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...