Tim Breznikar na 29. nacionalnem otroškem parlamentu

 

 

V ponedeljek, 8. aprila, sem se udeležil zasedanja 29. nacionalnega otroškega parlamenta (NOP). S 113 vrstniki iz vse Slovenije smo razpravljali o osrednji temi Šolstvo in šolski sistem. Uvodoma nas je pozdravila podpredsednica Državnega zbora Republike Slovenije ga. Tina Heferle. Spodbudne besede so nam, mladim parlamentarcem, namenili tudi predsednica Zveze prijateljev mladine Slovenije, ga. Darja Groznik, in predsednik Republike Slovenije, g. Borut Pahor.

Po uvodnih besedah je sledilo delo v štirih skupinah z določenimi temami. Sam sem bil v skupini, ki je razpravljala o šoli za življenje. Ta tema se je izkazala za zelo perečo. Podali smo konkretne predloge in jih predstavili na plenarnem zasedanju, ki je sledilo diskusijam v skupinah. V ostalih skupinah pa so se pogovarjali o učnih vsebinah, odnosih v šoli in metodah poučevanja. Poročanju skupin je sledila zelo poglobljena in konkretna razprava, v kateri se nam je pridružil minister za izobraževanje, dr. Jernej Pikalo, ki je podal nekaj zaključkov glede lanskoletne teme, ki je bila enaka letošnji, nato pa mladim zaželel kvalitetno razpravo.

Upamo si verjeti, da bodo naše predloge resno vzeli in nam prisluhnili. Po dobri uri in pol je predsednik razglasil konec razprave in v dobri družbi sem odšel na kosilo. Za mano je bil prijeten, poučen in lahkomiseln dan, v katerem sem lahko razmišljal revolucionarno.

Tim Breznikar, 9. a

 

 

(Skupno 201 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...