Povezani v teku

V soboto, 11. maja 2019, smo učenci od 1. do 9. razreda imeli športni dan – Povezani v teku. Dan je bil kot naročen za gibanje in druženje po razredih. Tako smo se učenci, kot že leta poprej, medvrstniško povezovali in družili. Letos smo poleg teka ustvarjali tudi na majice in izdelovali zastavice. Učenci smo bili povezani po razredih in razdeljeni v skupine, ki so predstavljale države članice Evropske unije. Tudi v EU se ljudje medsebojno povezujemo, družimo. Šport pa je tisti dejavnik, ki nas v vseh pogledih povezuje in združuje, še posebej mlade po srcu. Zastavico smo si med tekom predajali kot štafetno palico. Na majice smo si spredaj vsi napisali državo, ki smo jo spoznali, in pozdrav v njihovem jeziku. Pred štartom smo tako učiteljico pozdravili s pozdravom te države. Zadaj pa smo na majice lahko napisali, narisali vse, kar nas spominja na šport.

Letos je naš gost bil Bruno Glaser, sokrajan in bivši rokometni reprezentant Slovenije, ki pa je še danes aktiven športnik, saj se rekreativno ukvarja s triatlonom. Bruno je naše mlade športnike pred tekom ogrel, jim povedal, da se je potrebno celo življenje ukvarjati s športom, predvsem rekreativno, in da je lahko vsak izmed nas športnik. Za njegov obisk se mu iskreno zahvaljujemo.

Po ogrevanju smo komaj čakali, da bomo štartali in se podali na 6-kilometrsko progo, kjer smo se družili, malce hodili in malce tekli, vendar na cilj prišli vsi dobro razpoloženi z velikimi nasmehi na obrazih. Ob koncu smo bili VSI ZMAGOVALCI, saj smo gibali in ob tem uživali.

Natalija Rovan

POVEZAVA NA FOTOGRAFIJE

(Skupno 487 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...