Paralimpijski športni dan

 

V petek, 31. 5. 2019, je na naši šoli potekal športni dan – PARALIMPIJSKI ŠOLSKI DAN, v izvedbi Zveze za šport invalidov in Paralimpijskega komiteja Slovenije.

Športni dan je bil razdeljen v tri sklope, učenci pa smo bili razdeljeni v štiri skupine, tako da smo prav vsi dobili vse potrebne informacije o paralimpijskih športih.

V prvem sklopu se nam je predstavila Senta Jeler, mlada Krčanka, članica slovenske reprezentance v sedeči odbojki, ki je povedala svojo življenjsko zgodbo, kako je postala invalidka, ves potek njene rehabilitacije in ob koncu, kako ji je šport povrnil smisel v življenje in ji je še danes dodatni zagon za naprej. Njena energija in volja do življenja sta nas res razsvetlili, učence pa je še posebej opozorila, da naj bodo v življenju previdni, ker se je njeno življenje v trenutku nepazljivosti spremenilo na glavo.

V drugem sklopu smo se vsi učenci spoznali s paralimpijskimi športi in ga. Nina nam je povedala, da z letošnjim letom ni več Paraolimpijska zveza temveč Paralimpijska zveza. Učenci smo si ogledali nekaj posnetkov iz največjih tekmovanj invalidov športnikov, ga. Nina pa je imela tudi krajše predavanje.

V tretjem sklopu smo bili v telovadnici in smo se spoznali s košarko na invalidskih vozičkih, s sedečo odbojko, s poligon za slepe in z vadbo z zvenečo žogo.

Ob zaključku se nam je pridružil mladi paralimpijski namiznotenisač Luka, ki je pokazal izredno voljo, trud, energijo in marsikomu izmed nas dal misliti, ko tarnamo pri urah športa. Še večkrat bi nas morali spomniti, kako je življenje nekaterih težko, pa kljub temu ne odnehajo, ne obupajo, temveč vztrajajo in s svojo voljo, energijo premikajo meje nemogočega.

Hvala Vam za čudovit dopoldan, saj smo z vami ugotovili, kaj vse zmoremo, če si to le dovolj močno želimo in takrat ni, ne morem, ne gre, ne znam.

 

Natalija ROVAN

 

 

Povezava na fotografije

 

(Skupno 225 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...