V NESREČI NISEM SAM

 

Danes je za vse učence na šoli potekal tehniški dan z naslovom »V nesreči nisem sam«. Najprej smo se pogovarjali o vrstah naravnih nesreč, ki bi nas lahko doletele in kako bi morali ukrepati, če bi se kaj takšnega tudi v resnici zgodilo. Ugotavljali smo, kakšne poškodbe bi lahko utrpeli in koga bi poklicali na pomoč, da nas reši iz nevarne situacije. Razmišljali smo o različnih poklicih, ki jih ti ljudje opravljajo.

Po malici sta nas obiskala policista iz Policijske uprave Krško z najnovejšim tehnološko opremljenim kombijem in nam pokazala, kako deluje. Gasilca iz Poklicne gasilske enote Krško sta nam pokazala svoje vozilo, lahko smo preizkusili vodno »pištolo«, enemu od učencev sta nadela svojo opremo, plinsko masko in čelado, drugo učenko pa sta imobilizirala kot bi sicer storila z morebitnim poškodovancem. Gasilca iz Prostovoljnega gasilskega društva Brestanica sta za nas pripravila vajo, v kateri smo gasili s pomočjo brentače in s cevjo s podstavka sklatili tarčo. Gasilec iz Termoelektrarne Brestanica nam je prikazal gašenje z gasilnim aparatom, kar smo tudi sami preizkusili. G. Benje iz Civilne zaščite Krško nam je predstavil nevarnosti in ukrepanje ob različnih vrstah nesreč, iz Zdravstvenega doma Krško pa sta nas obiskali ga. Žulič in ga. Miklič ter nam prikazali oživljanje ponesrečenca. S pomočjo učiteljice ga. Mirt in učitelja g. Kosa pa smo se učili povijanja različnih poškodb.

Ob koncu tehniškega dne smo izvedli še vajo evakuacije v primeru požara v šolski kuhinji. Ob zvokih alarma smo se hitro odpravili na zbirno mesto na rokometnem igrišču pred šolo ter preverili prisotnost vseh učencev in zaposlenih na šoli. Na srečo nismo nikogar pozabili v stavbi in tudi šola ni zgorela. ☺

Zahvaljujemo se vsem zunanjim sodelavcem, ki so bili del našega zanimivega in poučnega dne!

Učenci in učitelji

(Skupno 624 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...