Rastem s knjigo

 

V torek, 1. oktobra, smo se učenci sedmega razreda odpravili v Valvasorjevo knjižnico v Krškem, kjer so nam predstavili projekt Rastem s knjigo. Gre za nacionalni projekt, ki spodbuja otroke k branju in k pogostejšemu obiskovanju knjižnice. Trenutno se izvaja za vse sedmošolce in dijake prvega letnika po vsej Sloveniji, sedaj že 14. leto zapored .

Najprej smo se z eno od knjižničark pogovarjali o naših bralnih navadah: koliko beremo, kaj beremo, kdaj beremo ter zakaj. Vsak izmed nas je prejel tudi svoj izvod knjige slovenske pisateljice Janje Vidmar z naslovom Elvis Škorc, genialni štor.

Po pogovoru smo se spoznali s postopkom iskanja knjig v večjih knjižnicah, najprej s pomočjo programa Cobiss, nato pa smo še sami poiskali knjige na strokovnem oddelku knjižnice. Ogledali smo si tudi Kapucinsko knjižnico, kjer smo videli knjige, starejše od 400 let, med njimi tudi restavrirano Dalmatinovo Biblijo. Čisto na koncu smo si ogledali še razstavo o zgodovini speedwaya v Sloveniji, saj je v Krškem eno izmed dirkališč. Spoznali smo tudi veliko znanih Slovencev, ki so tekmovali v tem športu, in tudi veliko tekmovalne opreme.

Gal Brljavac in Matija Strgar Kunej, 7. a

(Skupno 216 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...