KUHARSKA DELAVNICA: SLOVENSKE NARODNE JEDI

 

V ponedeljek, 11. 11. 2019, smo izvedli delavnico za nadarjene učence 6., 7., 8. in 9. razreda. Tema delavnice je bila pripravljanje slovenskih narodnih jedi. Tema se je nanašala na vseslovenski projekt Dan slovenske hrane, Tradicionalni slovenski zajtrk. Kuharsko delavnico je vodila ga. Irena Kolman, ki je tudi pripravila recepture za delo. Gospa Irena nas je s svojim znanjem, potrpežljivostjo in usmerjanjem vodila skozi celo popoldne kulinaričnih doživetij. Vsak učenec/učenka je dobila svojo recepturo in po navodilih pripravljali jedi. Nekatere recepture so bile malo težje kot druge, vendar so se učenci zelo potrudili in pripravili zelo okusne jedi.

Prisotni učenci:

– FILIP KRAJNC, 6. A

– HANA GRUBIČ, 6. A

– TISA LJUBI, 6. A

– ALEKS KRHIN, 6. A

– ŽIVA RIBIČ VENE, 6. B

– ROŽLE GRUBIČ, 6. B

– EVA SLUGA, 6. B

– MIHA ŽUPEVC, 6. B

– ALEN NOVAK, 7. B

 

Jedi, ki smo jih pripravljali:

  • Štajerska smetanova juha s skutinimi štrukeljci
  • Belokranjsko cvrtje
  • Ajdova kaša z gobami
  • Solata iz kislega zelja
  • Jabčnik
  • Jabolka v srajčki s cimetovo omako

 

Ob koncu delavnic smo lepo pripravili mizo s pogrinjki in postregli s hrano. Z velikim pričakovanjem smo degustirali vsako jed in bili navdušeni ravno nad vsako jedjo. Bilo je zelo okusno.

 

                                                                                           Učiteljici: Bernardka Vidali

                                                                                                                                                             Natalija Salmič

(Skupno 215 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...