Obisk Hiše Evropske unije in Državnega zbora Republike Slovenije

 

V ponedeljek, 3. februarja 2020, smo se štirje predstavniki Otroškega parlamenta OŠ Adama Bohoriča Brestanica – Zoja Požeg Dular, Rožle Grubič, Gal Brljavac in Matija Strgar Kunej v spremstvu mentorice Andreje Dvoršek z avtobusom odpravili v Ljubljano. Zveza prijateljev mladine Krško je za predstavnike otroških parlamentov osnovnih šol iz občin Krško in Kostanjevica na Krki organizirala ogled Hiše Evropske unije in Državnega zbora.

Najprej smo si ogledali Hišo Evropske unije, kjer smo spoznali naloge evropskih poslancev, komisarjev in Sveta Evropske unije. Razdelili smo se v skupine in se pomerili v kvizu s pomočjo interaktivnih tabel. Naloge smo reševali skupaj z učenci iz drugih šol. Nato smo se odpravili še v fotokabino, kjer smo za ozadje naše fotografije lahko izbirali med različnimi evropskimi mesti – izbrali smo Pariz.

Potem smo se odpravili še v Državni zbor. Tam nam je vodička razkazala celotno poslopje, sedeli smo tudi na udobnih stolih v prenovljeni dvorani Državnega sveta in si z balkona ogledali osrednjo dvorano Državnega zbora. Podrobno so nam predstavili delo poslancev in državnih svetnikov. Srečali naj bi se tudi s trenutnim predsednikom Državnega zbora, Dejanom Židanom, ki pa je zaradi nepričakovanega posveta pri predsedniku Republike Slovenije, Borutu Pahorju, moral srečanje z nami odpovedati.

 

Matija Strgar Kunej in Gal Brljavac, 7. a

 

(Skupno 174 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...