POSTOPNO ODPRTJE VRTCEV OD 18. 5. 2020 DALJE

Spoštovani starši!

 

S strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) smo bili, v petek, 8. 5. 2020, z okrožnico obveščeni, da je predviden datum odprtja vrtca 18. 5. 2020. Prejeli smo tudi priporočila Ministrstva za zdravje, Nacionalnega inštituta za javno zdravje (NIJZ) in Zavoda RS za šolstvo.

Posredujemo vam smernice Ministrstva za zdravje (razširjen strokovni kolegij za pediatrijo), ki opredeljujejo zdravstvene omejitve za otroke za vrnitev v vrtec ob ponovnem odpiranju. V primeru, da je v družini, v istem gospodinjstvu drug otrok, mladostnik ali odrasla oseba, ki ima zdravstvene omejitve, otroku pediatri odsvetujejo vrtec.

Za ponovni vstop v vrtec velja nov protokol (novi normativi za skupine), zato vas prosimo, da do ponedeljka, 11. 5. 2020, do 14. ure, na priloženem obrazcu prijavite otroka v vrtec za čas od 18. 5. 2020 dalje, na elektronski naslov vrtca: vrtec.brestanica@guest.arnes.si

V primeru, otrokove bolezni nas morate obvezno o tem obvestiti do 8. ure zjutraj kot je bilo dogovorjeno do sedaj. Prav tako boste na obrazec morali napisati predviden čas prihoda v vrtec in čas odhoda iz vrtca zaradi organizacije dela.

Prvi dan ob prihodu otroka v vrtec boste morali prinesti pisno izjavo , da je bil vaš otrok v zadnjih 14 dneh brez kakršnih koli simptomov/znakov (povišana telesna temperatura, kašelj, glavobol, slabo počutje, boleče žrelo, nahod, težko dihanje, driska) in ni bil v zadnjih dneh v stiku z osebo, ki bi imela potrjeno okužbo SARS-CoV-2. Starši morate spremljati zdravstveno stanje otroka in v primeru, da zboli, obvestite strokovnega delavca, ki je z vašim otrokom in otroka ne pripeljite v vrtec. Vrtec bo sprejemal samo zdrave otroke.

Na podlagi zbranih podatkov, ki jih bomo prejeli od vas in jih moramo posredovati na MIZŠ, bomo skladno z njihovimi navodili oblikovali oddelke. Oddelki bodo oblikovani glede na nove normative (1. starostno obdobje do 8 otrok, 2. starostno obdobje do 10 otrok).

Zahvaljujemo se vam za sodelovanje in vas lepo pozdravljamo!

 

Pripravila:                                                                                                                                     Ravnateljica:

Helena Zupančič                                                                                                                          Martina Ivačič

(Skupno 87 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...