Eko dan v vrtcu

vrtec1vrtec2

vrtec3

V našem vrtcu smo že tretje leto zapored organizirali Eko dan. V družbi babic in dedkov smo slovesno dvignili in obesili zastavo »Ekošole«, razstavili izdelke iz odpadnega materiala in priredili nastop za goste.

 

V petek, 20. aprila 2012, smo v našem vrtcu priredili Eko dan. Otroci iz vseh štirih skupin so s svojim nastopom popestrili dopoldne babicam in dedkom ter nekaterim staršem. Zapeli  in zaplesali so nekaj pesmi o vremenu, potočku, gosenici, posebno pozornost pa namenili babicam in dedkom z  deklamacijo. Najmlajši so se predstavili z najbolj poznano: Ringa raja in Pika pika pikica. Ker je bil »Eko dan« prav v času jurjevanja, smo v najstarejši skupini uredili Zelenega Jurija in z njim zaplesali ter zapeli nekaj belokranjskih ljudskih pesmi. Prepričani smo, da nam je prinesel lepo zeleno pomlad.

Po končani prireditvi smo pred vrtcem zapeli našo »Eko himno«, medtem pa slovesno dvignili in obesili zastavo. Zanimivo je, da smo natanko pred enim letom 20. 4. 2011, pridobili naziv »Eko vrtec« in postali »Ekofrajerji«..

Dopoldansko srečanje smo zaključili s prijetnim druženjem in igro na igrišču.

Tatjana Kukovičič

 

(Skupno 127 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja