Nerezine

TOREK, 17. 6. 2014

SONČEN POZDRAV IZ BUČANJA!

Kljub temu, da smo se zbudili v kar precej sveže jutro, se nam je že pri jutranjem teku prikazal sonček. Takoj po zajtrku smo odšli  na testiranje za delfinčke in naj vam sporočimo, da smo osvojili kar 13 zlatih, 10 srebrnih in 2 bronasta delfinčka. Bravo mi!!! Po testiranju je sledilo še eno tekmovanje in to v kajakih. Že po kvalifikacijah je ostalo samo 16 najboljših (deklice in dečki), potem pa smo po razburljivem  finalu dobili zmagovalca tako pri deklicah kot  pri dečkih. Pri dečkih je zmagal Žan, pri deklicah Tia. Dopoldan se je tako obrnil en, dva, tri, sledilo je kosilo in odhod do Osorja z ladjico. Ves čas nas je grel sonček, zato je bila pot prav prijetna. V Osorju nam je učiteljica Mihaela na kratko povedala zgodovino Osorja, potem smo se po Osorju in odšli na sladoled. Po vožnji z ladjico  smo nekateri še  vedno imeli testiranje za delfinčke, a večina se je pridno kopala v morju do iger brez meja. Zmagali so delfinčki.

Po večerji  je sledil zaključni večer in podelitev priznanj. Plavalca šole v naravi sta letos tako postala Jan Bašek in Tia Fuks, ki sta imela najboljša rezultata na 150 m mešano. Po zaključnem večeru pa seveda ples z OŠ Krško, kjer smo res uživali. Žur do jutranjih ur…no, no, ni bilo ravno tako, le do malo čez deseto uro. Utrujenost naredi svoje…kar popadali smo v postelje in zdaj že sladko spimo.

A vam povemo nekaj? Pogrešamo vas in jutrišnji dan komaj čakamo!!!

Vaš 5.a in učitelji

REZULTATI LOKOSTRELSTVA:

1. mesto David Lackovič                     Špela Vasiljevič

2. mesto Aljaž Resnik                           Maja  Zakšek

3. mesto Urban Šerbec                        NikaVintar

 

REZULTATI KAJAKA:

 

  1. mesto   Žan Kranjec                 TiaFuks
  2. mesto David Lackovič              Klara Drstvenšek
  3. mesto Žiga Maj Špiler               Nika Vintar

 

DANAŠNJI MENI:

ZAJTRK: bel in črn kruh, različni namazi, čaj, kakav

MALICA: jabolko

KOSILO: goveja juha z zvezdicami, puranji zrezek s tržako omakoin kruhov cmok, zelena solata

MALICA: jabolčni zavitek

VEČERJA: pomfrit, pečena klobasa na žaru,zelena solata

 

Foto

 

 

 

PONEDELJEK, 16. 6. 2014

Morski pozdrav iz Bučanja!

Ponovno smo se zbudili v hladno jutro in hitro odhiteli na jutranjo gimnastiko ob morju. Po jutranjem teku smo se prav vsi lepo prebudili in z veseljem pospravili naše hiške, potem pa odhiteli na zajtrk. Pridno smo pojedli, odšli na uro pouka z učiteljico Mihaelo in na sprehod v Nerezine. Tam smo si privoščili slastni sladoled. Zatem je sledilo že prvo testiranje delfinčkov. Naj vam povemo, da se morje ni ohladilo, le temperatura ozračja ni visoka, zato nas učitelji ves čas opozarjajo, da se moramo takoj preobleči v suha oblačila! Pred kosilom smo imeli tudi predstavitev potapljanja, ki nam ga je izvedlo Potapljaško društvo Krško. Prav vsi smo se preizkusili v potapljanju in večini je bilo zelo všeč.

Po kosilu smo delali za projekt »Varno s soncem« in ustvarili kup lepih klobučkov. Dež nam je malce ponagajal, zato smo ponovno spremenili načrt popoldneva in odšli kasneje na obalo. Vse tri plavalne skupine so imele tudi danes veslanje. Smo že pravi strokovnjaki  v veslanju. Naj se pohvalimo, da smo ponovno izvajali testiranje delfinčkov in imamo že kar nekaj zlatih delfinčkov. Po končanem testiranju smo  nekateri še vedno vztrajali v vodi,  drugi smo uživali v igrah na prostem.

Po večerji  smo se pripravljali  na zaključni večer po hiškah, potem pa je sledil kviz. Nekateri smo že komaj čakali umivanje in spanje…

Vaš 5.a z učitelji

(ZA STARŠE: ker nagaja internetna povezava, sporočamo, da se vedno zvečer  trudimo pošiljat, pa včasih, žal ne gre; slaba povezava!!!)

PLAVALNE SKUPINE:

  1. DELFINČKI (učiteljica Natalija Rovan): Jan, Klemen, Davor, Žiga, Klara, Taja, Kristina, Špela, Tinkara, Grega.
  2. MORSKE ŠKOLJKE (učiteljica Asja Omerzu): Maja, Tia, Kaja, Luka, Miha, David, Filip, Aljaž.
  3. MORSKE ZVEZDE (učitelj Blaž Milar): Nika, Anja, Urban, Žan, Žiga Maj, Alen, Marko.

 

DANAŠNJI MENI:

ZAJTRK: bel in polnozrnat kruh, različni namazi, čaj

MALICA: pomaranča

KOSILO: kremna juha, svinjska pečenka, testenine džuveč, zelena solata

MALICA: čokoladni rogljiček

VEČERJA: krompirjev golaž s hrenovko, krof.

 

NEDELJA, 15. 6. 2014

Hladen pozdrav iz Nerezin!

Danes smo se zbudili v hladnejše jutro, a kljub temu naredili vse po programu. Takoj zjutraj smo odšli z učitelji na jutranji tek, po teku pa je sledil zajtrk. Po zajtrku smo hitro pospravili naše hiške, saj nas zelo zanima, kdo bo zmagovalec v pospravljanju hišk. Nato nas je prevzela učiteljica Mihaela in smo imeli malo pouka, zatem pa smo odšli na obalo, kjer smo delali po plavalnih skupinah. Skupina morskih zvezd in definčkov pa sta dopoldan zaključili z veslanjem. Verjemite, da nam je danes šlo zelo dobro.

Po kosilu smo imeli krajši  počitek in smo se pripravljali po hiškah za zaključni večer. Ob 15.30 uri smo ponovno odšli na obalo, kjer smo delali po plavalnih skupinah. Voda nas je prijetno ohladila! Po plavanju smo imeli tekmovanje v lokostrelstvu, zatem večerja in nato zabavni večer. Vsi smo že umiti in se pripravljamo na nočni počitek, današnji dan pa je bil prav naporen!

Lepo vas pozdravljamo,

Vaš 5.a in učitelji

 

DANAŠNJI JEDILNIK:

ZAJTRK: bel in polnozrnat kruh, bela kava in čaj, različni namazi

MALICA: čokoladni puding

KOSILO: juha z zdrobovimi cmoki, pečen piščanec, krompir z zelenjavo, zelnja in zelena solata, sladoled, sok

MALICA: jabolko

VEČERJA: pica,sok

 

Foto

 

 

SOBOTA, 14.6.2014

Pozdravljeni starši!

No, pa se je tudi sobota hitro obrnila in na koncu, verjemite, se je naredil prav lep sončen dan. Po jutranjem dežju nas je prevzela učiteljica Mihaela in smo imeli pouk. Ko se je dež zlil, smo začeli z lokostrelstvom. Učiteljica Natalija nam je povedala pravila o tehniki streljanja z lokom, nato pa smo se razdelili v dve skupini; ena je igrala badminton, druga pa je imela lokostrelstvo. Moramo priznat, da nam je prav dobro šlo. Potem je sledila rotacija skupin in kmalu po lokostrelstvu kosilo. Dobro smo se najedli, saj smo vedeli, da bomo popoldan velikoooo plavali, zato smo  potrebovali energijo. Skupina morskih školjk je danes tudi še enkrat veslala. Po večerji smo imeli ponovno malo šaljivih igric in tomobolo. Zmagovalka je postala Špela, ki si je zaslužila sladoled.

Ravnokar  smo se umili in učiteljica Mihaela nam že bere pravljico za lahko noč. Vam pa pošiljamo prijetne pozdrave iz Bučanja!!!

Vaš 5. a in  učitelji

 

DANAŠNJI MENI:

ZAJTRK:bel in polnozrnat kruh, različni namazi(evrokrem, topljeni sir, maslo, med, pašteta…), čaj, bela kava

MALICA: banana

KOSILO: zelenjvana juha, rizi bizi, goveji zrezek v omaki, zelena solata

MALICA: skutni zavitek

VEČERJA: oslič in krompirjeva solata

Foto

 

SOBOTA, 14. 6. 2014
Danes smo se zbudili, žal, v deževno jutro in smo spustili jutranjo telovadbo. Otroci so se naspali, so spočiti in pripravljeni na delo. Upamo, da bomo z našo pridnostjo dež pregnali in bo kmalu posijalo sonce.
Ravnokar pospravljamo sobe in bomo šli na zajtrk.
Vaš 5.a z učitelji

 

 

POZDRAVLJENI STARŠI!!!

Kljub jutranji svežini, smo se pripeljali v sončen dan. V Nerezine smo prišli v času kosila. Razporedili smo se po hiškah in takoj odšli v jedilnico na kosilo. Po kosilu smo vsi morali pospraviti svoje stvari iz prtljage v omare ter obleči postelje. Nekaterim je šlo zelo dobro, drugim precej slabše, a s skupnimi močmi smo vsi uspeli!!! Sledila so pravila obnašanja učiteljice Mihaele in nato odhod na morje, kjer smo razporejeni v tri plavalne skupine: delfinčki, morske školjke in morske zvezde. Morske školjke so tudi prve danes pričele z učenjem kajaka, nato so jim sledili delfinčki in zaključile so morske zvezde. Popoldan se je obrnil precej hitro, vsi pa smo bili tudi že pošteno lačni in nestrpni, kdaj bo večerja. Po večerji je sledil sprehod v Nerezine, kjer smo si nabavili razglednice in manjše spominke ter spoznavni večer. Kako smo se nasmejali, ugotovili smo, da psihologi nismo ravno pravi.

Ravnokar nam je učiteljica Mihaela prebrala pravljico, zdaj že počasi odhajamo v svet sanj.

Sončen pozdrav iz Nerezin,

Vaš 5. a z učitelji

 

DANAŠNJI JEDILNIK:

KOSILO: kokošja juha z rezanci, zeljna solata, pire krompir, stročji fižol, puranji zrezek,sok.

VEČERJA: makaronovo meso, zeljna in zelena solata, sok.

 

SOBOTA, 14.6.2014
Danes smo se zbudili, žal, v deževno jutro in smo spustili jutranjo telovadbo. Otroci so se naspali, so spočiti in pripravljeni na delo. Upamo, da bomo z našo pridnostjo dež pregnali in bo kmalu posijalo sonce.
Ravnokar pospravljamo sobe in bomo šli na zajtrk.
Vaš 5.a z učitelji

(Skupno 77 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja