40 – letnica vrtca

V četrtek, 6. novembra 2014 smo otroci, vzgojiteljice, vodstvo in vsi prisotni krajani praznovali 40-letnico vrtca, ki deluje v sklopu Osnovne šole Adama Bohoriča Brestanica. Začetki predšolske vzgoje v kraju segajo v leto 1962, ko je bil 1. 9. odprt 1. oddelek vrtca v Brestanici. Vrtec je deloval na začasni lokaciji, v t. i. DUR-u do selitve v mesecu maju leta 1963, ko se je vrtec preselil v adaptirane prostore, ki so se nahajali v stavbi današnje krajevne skupnosti.

Čez dobro desetletje je 1. novembra 1974 brestaniškim otrokom odprl vrata sodobno grajeni vrtec. Tri igralnice so se v naslednjih letih hitro napolnile, tako da je bilo v šolskem letu 1988/1989 vpisanih kar 93 otrok, zato je en oddelek gostoval v prostorih osnovne šole. V letu 2004 prvič v vrtec vpišemo otroke do treh let. Zaradi povečevanja števila otrok v letu 2008 prostega mesta ne dobi 6 otrok, leta 2010 13 otrok in v letu 2009 kar 21 otrok. Zaradi vse večjih potreb, smo 1. 9. 2011 odprli četrti oddelek vrtca v šolski zgradbi, naslednje leto pa še peti oddelek v stavbi za šolo. Vseh prostorskih težav vrtca v Brestanici se zavedajo tudi na Občini Krško, zato je le-ta za novogradnjo vrtca pripravila vso projektno dokumentacijo in pridobila gradbeno dovoljenje, vendar pa letos ni bila uspešna pri pridobitvi evropskih sredstev.

Praznovanje je ob nastopu otrok in klovnese Eve Škofic Maurer privabilo prešeren nasmeh na obraze vseh obiskovalcev. Ob torti smo si iskreno zaželeli, da se udejanjijo, na prireditvi, izrečene besede župana, mag. Mirana Stanka, da si bo Občina Krško še naprej prizadevala in poiskala možnost za pridobitev sredstev za novogradnjo vrtca.

Helena Zupančič

(Skupno 83 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...