OBISK PARLAMENTA IN OGLED LJUBLJANE

V ponedeljek, 13. 11. 2017, smo se predstavniki šolskega parlamenta Osnovne šole Adama Bohoriča Brestanica Tim Breznikar, Lej Edvard Košir, Klara Drstvenšek in David Lackovič v spremstvu mentorice šolskega parlamenta, Andreje Dvoršek, udeležili ekskurzije, ki jo je organizirala Zveza prijateljev mladine Krško.

Po dolgi vožnji v Ljubljano, ki jo je oviral prvi letošnji sneg, smo prispeli v Ljubljano in obiskali stavbo slovenskega parlamenta. Tam nas je pričakal predsednik državnega zbora, dr. Milan Brglez, ki nas je nagovoril in nam zaželel dobrodošlico. Skupinskemu fotografiranju je sledil ogled parlamenta. Obiskali smo dvorano, kjer zaseda državni zbor, spoznali zgodovino Slovenije in si ogledali še dvorano državnega sveta. Izvedeli smo tudi nekaj več o delovanju slovenskega parlamenta.

Nato smo se odpravili po zasneženih ljubljanskih ulicah in si ogledali glavne ljubljanske znamenitosti. Ker so v Ljubljani vladale prave zimske razmere, smo se pred odhodom domov lahko še malo pogreli v kavarni ali trgovinah, nato pa nas je avtobus odpeljal nazaj proti Brestanici.

(Skupno 125 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...