Kulturni dan – Knjiga, kam greš?

 

Ob odprtju sezone bralne značke nam je tretjo šolsko uro popestril gospod Boštjan Gorenc – Pižama. Pripravil nam je nastop, ki se sklada z energijo v njegovih knjigah, torej z energijo desetletnika (kakor je tudi sam povedal). Na začetku nas je postavil pred najtežjo preizkušnjo našega šolanja – izvedli smo kviz o slovenskih pesnikih. Odrezali smo se kot hlod, odrezan z nožem za kruh, torej bolj slabo (dobro, da nas niso ocenjevali). Kviz je bil »odštekan«, kot bi rekel on. Nadaljeval je s slovenskimi pesniki in prvimi pesniškimi zbirkami. Potem je govoril o svojih delih in prevodih. Med drugim je prevedel Kapitana Gatnika, Gospoda Gnilca, Krive so zvezde, Čudo in še veliko drugih. Pokazal nam je tudi svojo knjigo SLOLvenski klasiki in Cankarjev Moj lajf. Povedal nam je travmatično zgodbo o tem, kako je nastal njegov vzdevek Pižama. Na koncu mu je skoraj odpadla roka zaradi avtogramov, ki jih je moral napisati.

Letos prvič pa je na šoli potekala tudi izmenjava knjig: učenci smo od doma prinesli knjige in jih lahko pozneje zamenjali za druge, v popoldanskem času tudi na gradu Rajhenburg. Tako smo osvežili domače knjižne police.

 

Pia Marie, Stella, 9. a

Super je bilo, ko smo lahko kričali.

Nikita, Mark, Žana, 2. a

 

Fajn je bilo, ko je pokazal »fampirje«.

Jakob, Kim, Žan, Katja, 2. a

 

Pripovedoval je smešne zgodbe, imel čuden glas in spreminjal imena.

Alexei, 2. a

 

Všeč mi je bil smešen strip.

Klara, 2. a

 

Rekel je, da je že živel, ko so bili dinozavri.

Tilen, 2. a

 

Meni je bilo lepo in zabavno. Najprej se je hecal, kasneje pa govoril zgodbe, da sem skoraj s klopi padel. Morali smo dokončati, kaj je mislila reči Grdina. Bilo je prezabavno zame.

Filip, 5. a

 

Bilo mi je zelo všeč, saj je bilo smešno. Predstavil nam je veliko zgodb in stripov. Najboljša zgodba mi je bila o Grdini.

Zoja, 5. a

 

Všeč mi je bilo, ko je bil gospod Pižama smešen in ko je govoril zgodbe. Najbolj mi je bilo všeč, ko je povedal zgodbo o Grdini. Grdina je bila zares grozna. Najbolj pa sem se ustrašil, ko je Grdina zakričala »ne«.

Alen, 5. a

 

Ko je začel s predstavitvijo, nas je začel pozdravljati in že takrat je začel s humorjem. Predstavil nam je zgodbe in ob tem smo se smejali. Bilo mi je zelo všeč. Mislim, da je res dober stand-up komik.

Tisa, 5. a

 

Meni je bilo zelo dobro. Smejali smo se, enkrat sem se celo ustrašila. Zgodbe so bile zelo zanimive. Tudi imena v knjigi Kapitan Gatnik so zanimiva. Všeč so bili tudi smeškoti o različnih zgodbah in podobno. 

Hana, 5. a

 

Danes, ko je prišel v šolo Boštjan Gorenc – Pižama, je bilo zelo razburljivo in zabavno. Najprej se je z nami pohecal. Vsi smo se nasmejali. Nato pa nam je pripovedoval pravljice. Najprej nam je povedal pravljico Kaj pa mleko, ki je bila zelo dobra. Nato pa nam je pripovedoval še eno, ki je bila zelo dobra, ampak tudi strašljiva. Naslov ji je bilo Grdina.

Katarina, 5. a

 

Všeč nama je bilo, ker je gospod Gorenc znan po stand-up komediji in ima zelo dobre fore. Boljša nama je bila predstava za mlajše, ker je bilo več dobrih for.

Lovro in Leon, 7. a

 

Všeč nama je bilo, ko je govoril o Borutu Pahorju in o prvi slovenski pesmi.

Aljaž in Gašper, 7. a

 

Bilo nama všeč, ker je bil gost zabaven in prijazen. Najbolj nama je bilo smešno, ko je govoril vice in ko je govoril o prvih knjigah.

Anej in Kristian, 7. a

 

Fotografije na povezavi

.

(Skupno 43 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...