SEDMOŠOLCI RASTEJO S KNJIGO

V četrtek, 20. septembra 2018, so se naši sedmošolci v sklopu projekta Rastem s knjigo z razredničarko Andrejo Dvoršek in učiteljico Bernardko Vidali odpravili v Valvasorjevo knjižnico Krško.

Rastem s knjigo je nacionalni projekt, ki ga organizira Javna agencija za knjigo RS (JAK) že 13. leto zapored. Gre za projekt, ki spodbuja branje med mladini z organiziranim obiskom najbližje splošne knjižnice, vsako leto pa sedmošolcem podarijo tudi izbrano knjigo.

Učence so sprejeli na mladinskem oddelku knjižnice, nato pa so se odpravili na splošni oddelek. Tam so se s knjižničarko pogovorili o pomenu branja in knjižnic na splošno, jim predstavili urejenost Valvasorjeve knjižnice in jih nagovorili k včlanitvi. Nato so se učenci preizkusili v iskanju knjig v spletni bazi slovenskih knjižnic Cobiss in v iskanju knjig na strokovnem oddelku. Ogledali so si tudi najstarejši del knjižnice – baročno kapucinsko knjižnico, ki je navdušila z zbirko starih knjig. Za konec so si učenci ogledali še domoznansko razstavo o speedwayu.

Vsak učenec je prejel tudi svoj izvod knjige, ki je bila letos izbrana na javnem razpisu za projekt Rastem s knjigo. To je knjiga slovenske pisateljice Nataše Konc Lorenzutti Avtobus ob treh.

Učenci so se v šolo vrnili polni vtisov in novih spoznanj, z željo, da bi svoj obisk v knjižnici lahko še podaljšali.

(Skupno 55 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...