ANGLEŠKI VEČER

 

V petek, 24. januarja, smo se učenci 7. in 8. razreda ter učiteljici Andreja Dvoršek ter Alenka Šribar ob petih popoldne zbrali v šolski knjižnici z namenom, da skupaj preživimo Angleški večer. Ko smo bili vsi zbrani, smo si najprej postregli s čajem, h kateremu smo prigriznili tipično angleško pecivo, imenovano scones. Gre za neke vrste kolačke, ki jih lahko namažemo z maslom in marmelado. Bili so tako okusni, da smo pojedli vse do zadnjega.

Nato so učenci po knjižnici iskali namige o temi našega večera. Našli so različne znane angleške osebnosti in zgradbe ter njihova imena napisali na tablo. Ob tem smo se nemalo nasmejali, saj mnoge besede niso bile napisane pravilno. Učenci so ugotovili, da bo beseda ta večer tekla o znanem angleškem pesniku in dramatiku, Williamu Shakespearu. Ker ga do sedaj še niso poznali, sva jim učiteljici razdelili tablice, s pomočjo katerih so brskali za podatki o njem. Našli so veliko zanimivosti o njegovem življenju in delu, pa tudi nekaj njegovih zelo znanih citatov.

V nadaljevanju smo spoznali Shakespearjevo najbolj znano delo – Romeo in Julija. Najprej smo besedilo spoznali v slovenščini, nato pa delček še v izvirnem, angleškem jeziku. Ker so nas vse dotedanje dejavnosti že kar precej utrudile, smo se odpravili v gospodinjsko učilnico, da bi si pripravili večerjo. Spekli smo fish & chips, tipično angleško jed, nato pa smo si pripravili še pokovko, saj nas je čakala polfinalna rokometna tekma med Slovenijo in Španijo. Kljub temu da smo močno navijali, so naši izgubili, vendar si nismo dovolili, da bi postali slabe volje.

Večer smo nadaljevali z dramatizacijo Romea in Julije, ki smo jo tudi posneli in se nato dodobra nasmejali posnetkom. Ura je bila že pozna, zato smo se pripravili na spanje in se udobno namestili, saj nas je čakala še zadnja dejavnost – ogled filma Zaljubljeni Shakespeare. Med filmom so nekateri že zaspali, drugi pa so ga budno spremljali vsi do konca. Okoli pol dveh smo se končno vsi namestili v ne preveč udobne postelje med knjižnimi policami in zadovoljni zaspali.

Zjutraj smo si čisto polomljeni pripravili še angleški zajtrk – jajca na oko s slanino in toastom, pojedli, nato pa pospravili za seboj in se odpravili domov, novim dogodivščinam naproti.

Andreja Dvoršek

 

V petek, 24. januarja, smo se zbrali nekateri učenci iz 8. razreda in učenka 7. razreda. Tema letošnjega Angleškega večera je bil William Shakespeare. Za večerjo smo jedli tipično angleško jed fish and chips. Potem smo si ogledali rokometno tekmo med Španijo in Slovenijo. Kljub porazu naših nogometašev smo ohranili dobro vzdušje in večer nadaljevali z nasmejanimi obrazi. Največ energije je imel Leon, ki je pričaral še posebej zabavno vzdušje. Zajtrkovali smo tipični angleški zajtrk, pospravili in se odpravili domov. Bilo je super, uživale smo in zagotovo se bomo tega dogodka udeležile tudi prihodnje leto.

Lara Larisa Dular, Ana Lackovič, Brina Ljubi, 8. a in Žana Špiler, 7. a

 

Bilo je zanimivo. Večerja je bila zelo okusna. Film ni bil zanimiv. Gledali smo tudi rokomet. Postelja, na kateri sem spal, ni bila udobna. Odigrali smo tudi tri prizore iz Romea in Julije. Bilo je zelo dobro.

Lovro Fila, 8.a

 

Angleški večer mi je bil zelo všeč, kljub izgubi slovenskih rokometašev. Tudi hrana in film sta bila dobra. Največjo popestritev pa so dale blazine v knjižnici in igranje prizora iz Romea in Julije. Čeprav nismo dobili predpisane doze spanja (po naši krivdi), smo zelo veseli, da sta bili z nami učiteljici Andreja in Alenka. J

Leon Drstvenšek, 8. a

 

Bilo je dobro. Gledali smo film, navijali za naše. Za večerjo smo imeli fish and chips, za zajtrk pa tipičen angleški zajtrk.

Aljaž Belinc, 8. a

 

Bilo mi je zelo všeč. Navijali smo za naše rokometaše in jedli pravo angleško hrano. Zaspali smo ob dveh. Prej smo gledali film, ki je bil zelo zanimiv.

Anej Gorenc, 8. a

 

 

(Skupno 224 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...