MEDGENERACIJSKO DRUŽENJE OB KNJIGI

 

V sredo, 12. 2. 2020, ob 16. uri smo se v šolski knjižnici ob dišečem čaju in piškotih ponovno zbrale udeleženke letošnjega medgeneracijskega branja. Naslov knjige, ki smo jo izbrale, je Pojdi z mano. Tokrat smo brale mladinski družbeni roman slovenskega pisatelja Dušana Čatra. Knjiga je bila vsem bralkam zelo všeč, saj je bila sodobna, napeta in nepredvidljiva. Najprej smo si izmenjale vtise o prebranem, nato smo si pogledale izsek iz filma Pojdi z mano, na koncu pa naredile še primerjavo knjiga-film. Čas nam je minil, kot bi mignil. Večer smo zaključile z željo po še eni prebrani knjigi in še enem druženju, ki ga bomo po vsej verjetnosti izvedle v pomladnem času.

Katja Zorčič

 

V sredo smo se zbrale v šolski knjižnici. Pogovarjale smo se o knjigi, ki smo jo morale prebrati. Ogledale smo si tudi del filma. Bilo mi je všeč, saj sta prišli tudi upokojeni učiteljici, Mihaela Suvajčević in Silva Uršič.

Lea Lebar, 7. r.

 

Bilo je zanimivo, ker smo se veliko pogovarjale in si pogledale film.

Tinkara Umek, 7. r.

 

Bilo je dobro, saj smo si ogledale tudi film. Komaj čakam na naslednje srečanje.

Neja Pirc, 7. r.

 

V sredo smo imele medgeneracijsko branje. Prišli sta upokojeni učiteljici. Ogledale smo si tudi film, ki je bil posnet po knjigi.

Zala Simonišek, 7. r.

 

V sredo, 12. 2. 2020, smo se v knjižnici zbrale nekatere učenke 3. triade, knjižničarka in bivši učiteljici Mihaela Suvajčević in Silva Uršič. Debatirale smo o knjigi Pojdi z mano in si ogledale del filma. Knjiga se nam je zdela zanimiva in napeta. Všeč nam je bil kriminalni žanr, ki ga je avtor vključil v knjigo. S tem nas je res pritegnil k branju knjige. Ko smo primerjale film in knjigo, smo se strinjale, da je v knjigi veliko bolj nazorno opisano dogajanje kot v filmu. Srečanje je bilo zabavno in upamo, da ga bomo čim prej ponovile. Vabimo vas, da se udeležite naslednjega srečanja. Ne boste obžalovali.

Brina Ljubi, 8. r.

 

V sredo smo se zbrale in skupaj z nekdanjima učiteljicama razpravljale o prebrani knjigi. Ob prijetnem pogovoru in gledanju filma smo pile čaj in se sladkale s piškoti. Bilo je zelo zabavno. Z veseljem se bomo udeležile naslednjega druženja.

Hana Bogovič, Ana Lackovič in Živa Miler, 8. r.

 

Bilo mi je zelo všeč, boljše kot prvič. Knjiga je bila zanimivejša.

Jasmina Hotić, 9. r.

 

Konec decembra smo nekatere učenke 3. triade v dar prejele knjigo Dušana Čatra z naslovom Pojdi z mano. V sredo, 12. 2. 2020, smo se ponovno zbrale v knjižnici in se družile ob knjigi. Pogovarjale smo se o prebrani knjigi in si ob pitju čaja pogledale del filma. Zelo smo uživale in uspešno zaključile sredino popoldne.

Ana Sluga, 9. r.

 

(Skupno 147 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...