+386 7 497 30 25 // os.brestanica@guest.arnes.si
 

Nova merila o izbiri kandidatov v primeru omejitve vpisa

 

 

Obveščamo vas, da je ministrica za izobraževanje, znanost in šport dr. Simona Kustec Lipicer izdala sklep, s katerim se spreminjajo merila za izbiro kandidatov v primeru omejitve vpisa v srednješolske izobraževalne programe za šolsko leto 2020/2021.

 

Kot ste bili na sestanku v začetku šolskega leta seznanjeni, se pri omejitvi vpisa kandidati izbirajo na podlagi razvrstitve z uporabo točk iz zaključenih ocen obveznih predmetov zadnje triade osnovne šole. Če se je na spodnji meji razvrstilo več kandidatov z istim številom točk iz ocen, se je izbira med njimi naredila na podlagi točk, doseženih na nacionalnih preizkusih znanja iz slovenščine in matematike.

 

Ker je bila zaradi situacije v državi in razglasitve pandemije sprejeta odločitev, da se nacionalno preverjanje znanja na osnovnih šolah za učence 9. razredov v tem šolskem letu ne izvede, je bilo potrebno to spremeniti.

 

Če se na spodnji meji razvrsti več kandidatov z istim številom točk iz ocen vseh obveznih predmetov zadnje triade osnovne šole, se izbira med njimi (namesto točk, doseženih na nacionalnem preverjanju znanja) opravi na podlagi uporabe seštevka točk, pridobljenih iz zaključnih ocen iz 7., 8. in 9. razreda osnovne šole pri predmetih slovenščina, matematika in prvi tuj jezik. Z učnim uspehom pri teh predmetih lahko kandidat dobi največ 45 točk.

 

Ta sprememba velja samo za vpis kandidatov za šolsko leto 2020/2021.

 

 

Veronika Matjašič, šolska svetovalna delavka

 

(Skupno 70 obiskov, današnjih obiskov 1)
 
 

Več prispevkov iz Poklicna orientacija