VPIS V SREDNJE ŠOLE – INFORMACIJE

Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so objavili številčno stanje prijav.

Podatke najdete na povezavi https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/ (pod naslovom »Prosta mesta, stanje prijav in vpisa v srednje šole«).

 

Kot ste že bili obveščeni,  bodo srednje šole izvajale preizkuse nadarjenosti v  začetku junija, v tednu od 1. junija do 6. junija 2020. O natančni razporeditvi bodo učenci obveščeni s strani srednjih šol. Učence bodo šole obvestile o uspehu na preizkusih najkasneje do 10. junija 2020. Če učenec ne bo opravil preizkusa nadarjenosti, bo imel še dovolj časa, da svojo prijavo za vpis prenese na drugo izbrano šolo. Rok za prenos prijave je do 16. junija 2020 do 14.00. Do tega datuma lahko vsak učenec prenese svojo prijavo iz kakršnihkoli razlogov (prav tako prijavo za vpis v dijaški dom).

 

Prijavo lahko učenci prenesejo tudi po elektronski pošti, in sicer tako, da izpolnijo in podpišejo Izjavo za prenos prijave in jo pošljejo na elektronski naslov svetovalnega delavca oziroma svetovalne delavke srednje šole, kamor so oddali prvotno prijavnico. Z izpolnjeno in podpisano izjavo bodo namreč zaprosili svetovalnega delavca ali svetovalno delavko, da v njihovem imenu odjavi kandidata iz programa, kjer ima prijavnico, ter prijavnico posreduje na drugo šolo, kamor bi jo kandidat želel prenesti.

 

Izjavo za prenos prijave in elektronske naslove svetovalnih delavk in svetovalnih delavcev srednjih šol najdete na povezavi https://www.gov.si/teme/vpis-v-srednjo-solo/.

 

Veronika Matjašič, šolska svetovalna delavka

(Skupno 63 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...