Letna šola v naravi

LETNA ŠOLA V NARAVI 2021 – 6. razred

NEREZINE, 13. DO 18. 6. 2021

Četrtek, 17. 6. 2021

ŽIVJO STARŠI

Prišel je naš zadnji dan. Budilka je zgodaj odbila 7 zjutraj. Oblekli smo športna oblačila in športne čevlje ter odšli na krajši tek. Sonce nas je nežno zbujalo s svojimi žarki. Zbujeni smo sedli za mize, ki so bile obložene z najrazličnejšimi namazi in kakav nam je pogrel trebuščke. Pouk je bil danes nekoliko drugačen. Kaj smo počeli pa boste izvedeli naslednji teden. Odpravili smo se na plažo z mislimi na današnje testiranje za konjičke, delfinčke in morske pse. Utrujeni smo komaj pričakali kosilo. Sledil je tudi počitek, ki je danes trajal nekoliko dlje kot po navadi. Nabrali smo si nekaj moči potem pa… SKOK V MORJE. Vsi smo si prislužili priznanje. Za nagrado so nas učitelji peljali v center Nerezin. Hitro smo se vrnili na večerjo, saj smo komaj čakali: POMFRI!!! Čaka nas samo še podelitev priznanj, razkritje skritega prijatelja in karaoke, da se malo nasmejimo. Vam pa želimo mirno noč.

P.S. Ne pozabite, da se jutri že vračamo.

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, kruh, kakav, čaj, jogurt

MALICA: banana

KOSILO: Nerezinska juha, testenine in puranje meso, zelena solata, voda

MALICA: rogljiček

VEČERJA: pleskavica in pomfri, sok in voda

Vaš 6. razred z učitelji

Video 1

Video 2

 

 

Sreda, 16. 6. 2021

POZDRAVČEK IZ NEREZIN!

Mi se imamo še vedno super. Tudi danes smo se zbudili ob prijetnem bujenju naših učiteljev. Hitro smo se oblekli in odšli na jutranji tek, kjer smo opazovali jadrnice. Po teku pa nas je zopet pričakal samopostrežni zajtrk. Sledila je ura pouka: TEHNIKA. Učitelji so nam postavili izziv, da moramo sami poimenovati dele jadrnice, ki smo si jih prej ogledali. Na plažo smo odšli nekoliko bolj zgodaj kot po navadi, ker so sledile vodne igre. Igrali smo vaterpolo in igro deset podaj, nato pa kot običajno, smo vadili plavanje, da bomo jutri usvajali priznanja. Kosilo je bilo zopet slastno. Po kosilu smo imeli nekaj minut odmora, da si naberemo novih moči, saj je sledila še ena ura pouka: GEOGRAFIJA. Mislili smo prelisičiti učitelje, da mi to že vse znamo, ampak nam ni uspelo. Dobra stran tega je, da smo se naučili nekaj novega. Po uri pouka smo hitro stekli v kuhinjo po popoldansko malico, saj je vsak dan nekaj slastnega. Uri plavanja sta minili zelo hitro, saj smo bili neučakani. Sledilo je tekmovanje v lokostrelstvu. Zmago si je priborila Nika, tik za njo pa sta bila Alen in Nik. Vemo, da smo že večkrat omenili, da je hrana odlična, ampak danes smo imeli PICO. Najedli smo se do sitega in še malo čez. Kalorije smo hitro porabili, saj je sledil sprehod v center Nerezin. Sedaj smo že nazaj v naših hiškah, stuširani ter pripravljeni na spanje. Ko boste vi to brali, bomo najverjetneje že trdno spali, ampak vseeno vam želimo lahko noč.

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, kruh, mleko, čaj, jogurt

MALICA: jabolka in pomaranče

KOSILO: goveja  juha, riž in piščančje meso, zelena solata, voda

MALICA: jabolčni štrudelj (piškoti)

VEČERJA: pica in cedevita

Vaš 6. razred z učitelji

Video 1

Video 2

 

 

Torek, 15. 6. 2021

SLAN POZDRAVČEK!

Kot vsako jutro smo tudi to jutro začeli z glasno budnico učiteljev. Sledil je jutranji tek ob morju in gimnastične vaje. Po samopostrežnem zajtrku smo se hitro pripravili na pouk. Tokrat je potekal ob morju. Iskali smo različne školjke in polže. Bilo je zelo zabavno. Današnje plavanje nas je nekoliko bolj utrudilo kot včerajšnje, saj smo dali poudarek vzdržljivostnemu plavanju. Noge in roke komaj še čutimo. Na kosilu smo se počutili kot doma. Pričakala nas je PEČENKA. Po kosilu smo se sprostili ob igri TOMBOLE. Zmagovalec je postal Enej. Po popoldanskem kopanju smo imeli lokostrelstvo. Naučili smo se, kako pravilno in varno streljamo z lokom. Jutri pa nas čaka tekmovanje. Večerja je bila zelo okusna in krepilna, ker smo to potrebovali po današnjih aktivnostih. Sedaj pa nas čaka zopet zabaven večer, saj so nam učitelji pripravili igro VSE JE MOGOČE. Dobili smo namig, da naj pripravimo trebušne mišice na veliko dozo smeha.

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, kruh, bela kava, čaj, jogurt

MALICA: banane

KOSILO: kremna  juha, pražen krompir s korenjem in cvetačo, svinjska pečenka, solata , sladoled in voda

MALICA: rogljiček (piškoti)

VEČERJA: enolončnica in krof (palačinke)

Res je super in zabavo, vam pa želimo samo še lahko noč.

Vaš 6. razred z učitelji

 

 

 

 

Ponedeljek, 14. 6. 2021

ZA ZAČETEK EN PLAVALNO SONČNI POZDRAV!

Naše jutro smo začeli z budnico učiteljev, ki so nas zbudili od zvoku glasbe. Nadaljevali smo ga z jutranjo jogo ob morju (nismo ravno jutranji tip ljudi, ampak vseeno smo si nabrali energije za nov dan). Telovadbi je sledil zajtrk – počutili smo se kot v hotelu, saj je bilo veliko izbere. Ker pa smo v šoli v naravi, je bila pred nami prva ura pouka: matematika in tehnika. Bili smo presenečeni, saj smo uživali ob izdelovanju letal in žabic, ter ugotavljanju najbolj priljubljene pijače v razredu. Končno pa je prišlo na vrsto tudi plavanje. Učitelj nas je preizkusil v plavanju. Učiteljice pa so poskrbele, da nam v vodi ni bilo dolgčas. Po vrnitvi v hišice nas je omamil vonj kosila. Kosilu je sledila še ena ura pouka, ki je bila naravoslovno obarvana. Potem pa smo komaj čakali plavanje, saj je po plavanju sledil: SLADOLED! Tudi turnir v odbojki ni bil šala, zato je bilo neodločeno do zadnje minute, ampak zmaga je pripadla puncam. Zasluženo smo odšli še na večerjo. Sedaj pa naš čaka finale v ENKI…Zmagovalka je postala Lia Rakar, drugo mesto je osvojil Enej Cvirn in tretje mesto Nika Kovačič. Čestitke vsem sodelujočim.

Sledi pa že naslednja aktivnost, kviz MALE SIVE CELICE. Upamo, da tedna še kmalu ne bo konec, saj se imamo enkratno.

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, kruh, kakav, čaj, jogurt

MALICA: jagode

KOSILO: piščančja juha, testenine, goveji zrezek v omaki, zeljnata solata , sok

MALICA: čokoladno pecivo in piškoti

VEČERJA: ocvrt oslič in krompirjeva solata, voda

 

Želimo vam lahko noč.

Vaš 6. razred z učitelji

VIDEO

 

 

 

 

 

 

 

 

Nedelja, 13. 6. 2021

POZDRAVLJENI STARŠI!

Naša vožnja je bila mirna, hitra in pevsko obarvana. Šofer je bil super, saj je skrbel, da nam idej za petje ne zmanjka. Po kratki vožnji s trajektom je bilo naše navdušenje še večje, saj smo vedeli, da se približujemo našemu cilju. Po srečnem prihodu v Nerezine smo najprej razpakirali in uredili sobe. Kmalu je prišel čas za kosilo, ki so ga kuharice skrbno pripravile. Po kosilu pa je sledilo to, kar smo čakali že kakšen mesec: KOPANJE! Morje je bilo prijetno toplo in naj vam zaupamo tudi, da je še vedno zelo slano. Kopanju je sledilo tekmovanje v boju. Seveda je bilo napeto, vendar so si vse ekipe priborile nekaj zmag. Komaj smo čakali večerjo, saj smo bili izmučeni. Po napornem dnevu je sledil še turnir v enki. Sedaj nas čaka samo še spanje in nabiranje nove energije, saj smo vedeli, da nas jutri čaka naporen dan.

JEDILNIK:

KOSILO: goveja juha z rezanci in zelenjavo, pire krompir s kuhanim fižolom, zeljnata solata, piščančji zrezek, sok

MALICA: sendviči od doma

VEČERJA: špageti po bolonjsko, rdeča pesa, sok

Pošiljamo vam lep sončen pozdrav iz Nerezin.

Vaš 6. razred z učitelji

VIDEO

 

 

 

 

 

LETNA ŠOLA V NARAVI 2020 – 4. in 5. razred

NEREZINE, 18. DO 23. 6. 2020


Letna šola v naravi za 4. in 5. razred: 6. – 11. junij 2018, Nerezine

nedelja, 10. 6. 2018

NEDELJSKI POZDRAV,

Zbudili smo se naspani in spočiti v lepo, toplo nedeljsko jutro. Z jutranjo telovadbo smo prebudili naše telo in ga kljub utrujenosti napolnili z energijo. Po zajtrku smo imeli pouk, nato lokostrelstvo in testiranje za delfinčke. Zelo smo veseli, da smo osvojili 16 zlatih  delfinčkov, 9 srebrnih  in 19 bronastih delfinčkov. Po testiranju smo imeli krajšo panoramsko vožnjo z ladjico, kjer smo res uživali. Kosilo smo z velikim veseljem pojedli in po kosilu nam je še kako odgovarjal krajši počitek.

Popoldanski del se je začel ponovno s testiranjem delfinčkov, navijači smo uživali v predstavah naših učencev! Zasluženo smo imeli potem krajše prosto kopanje in potapljanje v morju, nato pa je sledila tekma v lokostrelstvu. Zmagovalca sta bila Gal Fuks in Živa Ribič Vene. Najboljša plavalca šole v naravi 4. razreda sta postala Zoja Požeg Dular in Miha Župevc, v 5. razredu pa Gal Fuks in Maša Vasiljević.

Po večerji smo imeli pripravljene krajše programe po hiškah, podelitev vseh priznanj in ples. Uživali smo v druženju in se res zabavali, zato nam je nočni počitek še kako prav prišel.

Dragi starši, jutrišnji dan nestrpno pričakujemo, kljub temu da se imamo tukaj zelo lepo.

Vaši 4. in 5. razred z učitelji

 

DANAŠNJI JEDILNIK:

ZAJTRK: bel in polnozrnat kruh, različni namazi, čaj, bela kava

MALICA: banana

KOSILO: juha z grisovimi cmočki, svinjski zrezek, pečen krompir, zelena solata, sok

MALICA: skutin zavitek

VEČERJA: pica, sok

 

Na ladjici…


sobota, 9. 6. 2018

PLAVALNI POZDRAV,

Zbudili smo se naspani in spočiti, vendar je bilo jutro malce sivo. Z našimi nasmejanimi obrazi smo pregnali sivino in priklicali sonce že na jutranji telovadbi. Po zajtrku smo imeli pouk, nato pa je potekalo delo po plavalnih skupinah in zadnja ura kajaka pred tekmovanjem. Danes dopoldan se nam je res poznala že utrujenost, a se ne damo. Kosilo smo komaj pričakali, sledil je kratek počitek in projektno učno delo, ki ga je izvajal naš učitelj plavanja Rok. Tema je bilo plavanje.

Popoldan smo začeli s testiranjem za bronastega delfinčka, nato je sledilo testiranje za srebrnega delfinčka. Veseli nas, da imamo same plavalce in da smo danes dobili kar 21 srebrnih delfinčkov, zagotovo pa bomo jutri dobili kakšnega zlatega.

Komaj smo dočakali tekmovanje kajakov. Po kvalifikacijah se je uvrstilo 16 fantov in 8 deklic. Navijači so bili zelo glasni in na koncu je bil  pri fantih zmagovalec Janez Kodrič, pri deklicah pa Maša Vasiljević.

Po večerji smo se preoblekli v »večerne toalete« in odšli v Nerezine, kjer smo si kupili nekaj spominkov. Ravnokar je učiteljica prebrala pravljico in že odhajamo v svet sanj, vas pa prijetno pozdravljamo.

Uživači 4. in 5. razreda ter učitelji

JEDILNIK:

ZAJTRK: bel in polnozrnat kruh, različni namazi, čaj, bela kava

MALICA: jagode

KOSILO: goveja juha z rezanci, puranji zrezek v omaki z rižem, zelena solata, sok

MALICA: krofi

VEČERJA: pomfrit, pečene hrenovke, sok

petek, 8. 9. 2018

OBLAČEN POZDRAV!

Zbudili smo se v vetrovno in oblačno jutro, vendar smo z jutranjo telovadbo priklicali sonce. Nabrali smo si energije za cel dan in smo bili pripravljeni na petkove izzive. Po zajtrku je sledil krajši pouk, nato pa delo po plavalnih skupinah in kajaki. Naj vam povemo, da smo že pravi veslači, pa tudi pri plavanju nam gre vsak dan bolje. Nekateri plavalci smo danes odplavali daljšo razdaljo, zato smo lahko upravičeno zadovoljni. Voda v morju je še vedno prijetna, kljub temu, da se je vreme po kosilu poslabšalo in smo tudi v Nerezinah prejeli dež.

Po kosilu smo ustvarjali za projekt »Varno s soncem«, popoldan pa smo nadaljevali z delom plavanja in veslanjem. Ker nas je presenetil dež, smo ostali v naselju in se igrali kviz. Zmagala je hiška 372!

Uživamo in se imamo lepo, v Brestanico pošiljamo morske pozdrave.

Vaši učenci in učitelji

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi (viki krema, pašteta, maslo, marmelada, med), kruh, bela kava, čaj

MALICA: banana

KOSILO: dunajska juha, pražen krompir, zelenjava, svinjska pečenka, solata, sok

MALICA: puding

VEČERJA: enolončnica, rogljič, sok


četrtek, 7. 6. 2018

NEREZINSKI POZDRAV!

Zbudili smo se v prijetno jutro, odšli na jutranji tek in se naučili pozdrav soncu. Sledilo je pospravljanje hišk in zajtrk. Po zajtrku je sledil pouk, nato pa odhod na plažo. Dopoldanski del je minil hitro, saj smo imeli najprej potapljanje, nato kajake in delo po plavalnih skupinah. Vreme nam je ves čas služilo, pa tudi v morju nam je bilo toplo. Nekateri smo bili že po dopoldanskem delu zelo utrujeni, zato nam je po kosilu počitek prav prijal. Vendar smo po popoldanskem počitku nadaljevali z enakim tempom dalje. Sledilo je delo po plavalnih skupinah, kajaki in tudi malo prostega »čofotanja« smo imeli. Večerjo smo zato že nestrpno pričakovali, saj smo bili zelo lačni.

Po večerji smo se spoznali z lokostrelstvom, po lokostrelstvu pa tombola. Zmagovalec tombole je bil Borut Jan. Dragi starši, verjemite, da zelo uživamo in da nam je kljub utrujenosti, zelo lepo.

Trenutno pa smo že v deželi sanj in vas lepo pozdravljamo,

Vaši učenci in učitelji

JEDILNIK:

ZAJTRK: različni namazi, bel in polnozrnat kruh, čaj, kakav

DOPOLDANSKA MALICA: češnje

KOSILO: zdrobova juha, goveji zrezek v omaki, makaroni, zelena solata, sok

POPOLDANSKA MALICA: mafin

VEČERJA: file osliča in krompirjeva solata, sok, sladoled


sreda, 6. 6. 2018

POZDRAVLJENI STARŠI!

Vožnja do Nerezin je minila zelo hitro, kar nam je bilo zelo všeč. Najprej smo svoje prtljage odnesli v hiške, nato je sledilo kosilo in oblačenje postelj. Nekateri smo imeli s tem zelo velike težave, vendar smo se morali znajti. Po kosilu pa je sledilo že prvo delo po plavalnih skupinah in delo v kajakih. Naj vam zaupamo, da nam je bilo danes prijetno toplo v morju, saj ima morje celih 24 stopinj. Po popoldanskih aktivnostih smo imeli večerjo in po večerji prosti čas vse do spoznavnega večera. V prostem času smo igrali badminton, namizni tenis, kartali, se družili s podajanjem žoge ali pa zgolj opazovali svoje sošolce in sošolke. Spoznavni večer pa je bil izredno zanimiv in smo se vsi do solz nasmejali. Trenutno se umivamo in pripravljamo na pravljico ter spanje. Jutri nas čaka naporen dan, vam pa pošiljamo prijetne, morske pozdrave iz Nerezin!

Vaši 4. in 5. razred z učitelji

JEDILNIK:

KOSILO: goveja juha z rezanci, pire krompir s kuhano zelenjavo, zeljnata solata, piščančji zrezek, sok

MALICA: sendviči od doma

VEČERJA: špageti po bolonjsko, zeljnata solata, sok

.

(Skupno 1.053 obiskov, današnjih obiskov 1)