Športni dan ob evropskem tednu mobilnosti

Tudi naša šola se vključuje v dejavnosti Evropskega tedna mobilnosti. Prvi dan tedna smo namenili pešačenju in izvedli športni dan v okolici Brestanice.

 

Učenci 1., 2. in 3. razreda so se v čudovitem jesenskem vremenu odpravili na pohod. V primernem tempu so opazovali jesensko naravo in uživali v razgledu s hriba.

 

Začrtana proga Brestanica, Anže, Raztez, Stolovnik, Brestanica je učencem od 4. do 9. razreda znana.

Hodili smo mimo njihovih domov, po cestah, po katerih se vsak dan vozijo, občudovali skrbno obdelana polja, čudovite gozdove, rahlo rjaveča sadna drevesa, uživali v sončnem dnevu, iskali senco ob postanku … Športni dan je poleg narave ponudil čas za klepet in otroške nagajivosti, za katere v sodobnem svetu obveznih tehničnih pripomočkov ni več časa. Ugotovili smo, da se še vedno radi šalimo in pojemo ter si pripovedujemo o doživetjih. Fantje še vedno radi vlečejo dekleta za lase, dekleta pa iščejo zaščito pri fantih v nevarnostih. Ni še zamrlo guganje ali vrtenje na vrtiljaku. Pot pa nam je ponudila tudi gobarski ulov, saj sta Natalija in Maja uzrli prava gobana. Seveda ju nista pustili. Gotovo sta romala v juho.

Nasmejani in zardelih lic smo se bližali kraju, ko smo že pošteno čutili noge. Ciljna ravnina pred šolo se je vlekla bolj kot vsa ostala pot. A zavest, da smo v tek spravili noge in pljuča, nam je osmislila dan.

Fotografije

Milena Žičkar Petan

Foto: Katja Koren, Suzana Robek

 

(Skupno 21 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja