Fiesa

ČETRTEK

Danes smo že malo bolj zaspano začeli dan in jutranje razgibavanje nam ni preveč dišalo. Je pa vsekakor lepo začeti jutro ob morju. Današnji dan je potekal bolj umirjeno, tako da nam je ostalo preveč energije.

Po zajtrku smo se v delovnih skupinah odpravili na orientacijski pohod in vmes smo merili temperature zraka, jezera, morja in njihovo bazičnost oz. kislost. Pred kosilom je bilo še malo časa za družabne igre, po kosilu pa športne igre in malo druženja.

Dežurni učenci zdaj že hitro pripravijo mize za kosilo, tako da nam je ostalo tudi še nekaj časa za klepet in spoznavanje učencev z drugih dveh šol.

Popoldan smo začeli v učilnici in okolici doma, kjer smo iskali in spoznavali tipično primorsko rastje. Spet smo reševali delovne liste in se marsičesa naučili.

Po opravljenem prvem delu smo se lotili školjk. Dobesedno!!! Razdelili smo se v 3 skupine: ena je čistila školjke klapavice (na srečo so bili to učenci iz Mirne), druga je olupila in sesekljala česen, tretja pa peteršilj. Nato smo na prenosni kuhalni plošči školjke skuhali na buzaro, vendar brez paradižnika. Na žalost jih je bilo le za pokušino in bile so slastne, mmmmmmm! No, nekateri pa školjk ne marajo in so le opazovali.

Ves dan smo se že veselili zaključnega večera s plesom, drugi pa bi se raje skrili v sobe kot plesali. Kljub temu smo uživali in se nato odpravili še na zadnje spanje pred odhodom domov. Pred spanjem smo še spakirali, saj moramo sobe izprazniti že zjutraj. Po kosilu namreč pričakujejo že druge učence, mi pa se bomo odpravili proti domu. Pričakujte nas okoli 16.ure. Komaj čakamo, da se spet vidimo.

Pozdravček!

 

Zajtrk:

kruh, maslo, marmelada, koruzni kosmiči, jogurt, mleko, kakav, čaj

Malica:

jogurt, kruh

Kosilo:

minjon juha, zrezki v omaki, rizi bizi, zelena solata, zeljna solata s fižolom, čaj

Večerja:

hrenovka, krompirjeva solata, kruh, čaj

 

Foto

 

 

SREDA

CSOD-3.dan_026

Končno nas je pričakalo sončno jutro! In zato nismo imeli nič proti jutranjemu sprehodu okoli jezera, do obale, malo teka in nato na zajtrk. Nismo mogli verjeti, da od tu lahko v daljavi vidimo Triglav! To se zgodi le redkokdaj in mi smo imeli to srečo.

Takoj po zajtrku smo spakirali nahrbtnike in se odpravili na pohod proti Strunjanu. Najprej kratek strm vzpon, nato pa krasen razgled na slovensko morje, mesečeve zaliv in najvišji klif na jadranski obali – visok je kar 78 metrov. Ustavili smo se na razgledni točki Beli križ, nato  pomalicali ter se odpravili proti Portorožu. Pot nas je vodila skozi 550m dolg tunel Valeta, kjer je včasih vozil vlak. Danes skozenj vodi pešpot oz. kolesarska pot. V Portorožu smo si lahko privoščili sladoled, potem pa pot pod noge proti domu.

Kosilo se je kar prileglo, zatem malo druženja in klepeta, pred pričetkom popoldanskih aktivnosti pa smo ob obali igrali nogomet, posedeli na sončku in uživali.

Kmalu smo nadaljevali z delom. Na obali smo iskali alge in pri tem našli kar nekaj velikih meduz, ki jih je naplavilo morje. Kar na obali smo rešili še delovne liste, saj je bilo še malo sonca. Ravno ko se je sonce skrilo za hrib smo končali in odšli na tekmo v lokostrelstvu. Po ponedeljkovem treningu nam je šlo zelo dobro. Pol ure nam je še ostalo za košarko in namizni tenis, ki smo ga morali igrati v temi, saj ni bilo luči. Seveda nismo bili kaj preveč uspešni. Ampak košarka…to je pa druga pesem. Dogovorili smo se, da igramo brez pravil in dogajalo se je marsikaj. Pa da ne boste mislili, da smo bile punce kaj slabše od fantov!

Hitro je bil čas za večerjo, po večerji družabne igre in nato še nekaj zanimivosti o Istri. Najbrž je prav, da kaj vemo o krajih, kjer preživljamo ta teden.

Lep sončen pozdrav!

 

Zajtrk:

kruh, sirček, evrokrem, čokolešnik, mleko, kakav, čaj

Malica:

sendvič

Kosilo:

kostna juha, piščanec v omaki, kus kus, zelenjava, zelena solata, paradižnikova solata, sok

Večerja:

testenine v smetanovi omaki, rdeča pesa, čaj

 

TOREK

Sinoči smo kmalu zaspali in celo noč nas je uspavalo močno deževje. Tudi zjutraj je še deževalo, zato je odpadla jutranja telovadba. Čisto nič nismo bili žalostni.
Po zajtrku se je začelo kazati sonce, zato smo se odpravili ven in se učili nordijske hoje. Prav zabavno je bilo hoditi v paru en za drugim, še bolj pa v petorkah. Komaj smo se dohajali. Ugotovili smo tudi, da včasih zamešamo levo in desno nogo ali roko. Hja, se zgodi.
V skupinah smo nato obhodili jezero in spoznavali floro in favno.
Zatem smo se učili delati vozle in bili pri tem zelo spretni, čeprav je nekaterim uspelo narediti “babji” vozel. Bolje, da ne veste, zakaj se tako imenuje.
Najbolj nas je razgrela orientacija, kjer smo ob branju zemljevida iskali skrite točke okoli doma. Od osemnajstih nismo našli le ene in bili boljši od drugih dveh šol. Hura!!!
Pričakale so nas ocene pospravljenih sob in dve naši sobi sta dobili najvišjo možno oceno: petico z zvezdico. Joj, kako smo bili ponosni! Za nagrado so te punce dobile na roko prekrasen kaligrafski napis – svoje ime.
Po kosilu smo se odpravili ven, kjer smo ob obali igrali nogomet, uživali na igralih ter za našim domom igrali namizni tenis ter balinčke.
Popoldne smo se pod klifom odpravili v Piran in skoraj nas je odnesla burja. Kljub temu smo uživali, saj je Piran res krasno mesto. Tam smo delali v skupinah in vsaka je imela svojo nalogo. Ko smo naloge opravili, smo lahko šli tudi malo nakupovat. Kaj vse imajo!
Ko smo se vrnili, nas je že čakala večerja, po večerji družabne igre, nato pa še zabavni kviz. In če bomo pridni, nam bo učiteljica morda dovolila gledati del nogometne tekme. Seveda bomo pridni!!!!
Nocoj bomo še lažje zaspali kot sinoči, saj smo že kar malo utrujeni.
Lep pozdrav!
Zajtrk:
kruh, sirček, pašteta, maslo, med,čaj, mleko, kakav
Malica:
makovka, čokoladno mleko
Kosilo:
gobova juha z zlatimi kroglicami
pražen krompir, pečenica, kislo zelje, zelena solata, paradižnikova solata
Večerja:
enolončnica, čokoladni puding

 

 

PONEDELJEK

Po deževni poti nas je v Piranu pričakalo sonce, ki je sramežljivo kukalo izza oblakov. Vendar ne dolgo. Kmalu je začelo deževati in do sedaj še ni prenehalo.
Ko smo prispeli v dom, nas je pričakal vodja g. Rado in nas seznanil z vsemi pravili ter potekom vsakega delovnega dne. Na srečo smo takoj zatem imeli kosilo in se dobro najedli.
Takoj po kosilu smo se na kratko sprehodili do obale, da smo zavonjali morje, ki sicer ni tako toplo kot poleti, pa vendarle, nikoli se ga ne naveličamo.
Potem so nas učitelji razporedili v delovne skupine in tako bomo delovali vse do petka. Nekaj učencev je odšlo iskat morske živalice, ki so si jih nato v učilnici ogledali pod lupo, drugi smo spoznavali lokostrelstvo. Čez nekaj časa smo se zamenjali.
Komaj smo dočakali večerjo, saj smo bili že kar lačni. Po večerji pa nočni pohod do Pirana. Žal nismo mogli uživati v prekrasnem razgledu, saj nas je spremljal dež, vendar so nam obljubili, da se vrnemo v soncu.
Po vrnitvi v dom smo se preoblekli in navezovali stike z učenci z drugih dveh šol. Učence iz Koprivnice smo spoznali že na avtobusu, učenci iz Mirne pa so nam zaenkrat še uganka.
Še malo in učiteljica nas bo spravila v postelje. Dobro se moramo naspati, saj nas jutri čaka cel kup zanimivih novosti.
Pozdravček!
a
Jedilnik:
Kosilo:
testenine z bolonjsko omako in parmezanom
zelena solata
sok
Večerja:
piščančja nabodala
francoska solata
kruh
sok
a

(Skupno 95 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja