Otroški šolski parlament

parlament

V sredo, 11. 12. 2013, smo se ob 12.30 zbrali v nivojski učilnici ter začeli Otroški šolski parlament, ki je potekal na temo Kako je biti otrok v današnji družbi.

Parlamenta se je udeležila tudi ravnateljica naše šole, gospa Martina Ivačič. Najprej smo preverili prisotnost, nato sta nas nagovorili predsednica šolske skupnosti,  Ingrid Gnus, in mentorica, Milena Žičkar Petan. Sledilo je delo v treh skupinah.  Razpravljali smo o  družbi, o vrednotah in o našem otroštvu danes. Prišli smo do skupnih zaključkov, ki smo jih tudi predstavili. Strinjamo se, da vsak od nas pomembno vpliva na družbo. Zelo je pomembno, da smo v življenju iskreni, pošteni, odgovorni, delovni, da si pomagamo … Le tako tudi sami izboljšujemo okolico, v kateri živimo in ji pripadamo. V luči razprav smo tudi izbrali temo za Otroški občinski parlament.  Odločili smo se, da bomo predstavili naš dan šole.

Izmenjava mnenj, ki smo jih prinesli iz posameznih oddelčnih skupnosti, nas je povezala na šolski ravni.  Tako tudi želimo krepiti  zavest pomembnosti posameznika v skupnosti.

Ingrid Gnus in Urška Kozole, 8.a

(Skupno 47 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja