Občinski otroški parlament

V torek, 18. 3. 2014, smo se štiri predstavnice naše šole: Eva Bahčič, Ines Barbič, Ingrid Gnus ter Lara Zupanc udeležile 24. občinskega otroškega parlamenta, ki je potekal na Občini Krško. Letos je nosil naslov Razmere v družbi.

 

Na začetku sta nas nagovorila župana občin Krško in Kostanjevica na Krki.

Sledile so predstavitve akcij posameznih šol. Me smo predstavile naš dan šole, saj smo z druženjem, igrami, skupnim delom in ustvarjalnostjo razmere v družbi po svojih močeh izboljševali.

Nato so nas razdelili v tri delavnice,  v katerih smo razpravljali o tem,  kakšne so pasti v današnji družbi in kako se jim izogniti, kakšni so izzivi in priložnosti mladih danes … Nato je vsaka skupina predstavila  svoja spoznanja. Sledila je razprava. Videli smo,  da mladi znamo izražati svoja mnenja in zagovarjati svoja stališča.

Po končanih razpravah je vsaka šola predlagala enega zastopnika za volitve. Ta se je nato kratko predstavil ter povedal nekaj o svojem pogledu na življenje. Sledile so volitve.  Med vsemi kandidati je največ glasov prejela učenka OŠ Senovo, ki nas bo zastopala na državnem otroškem parlamentu v Ljubljani.

 

Sodelovanje na otroškem parlamentu je bilo za nas zanimivo, saj smo videle, kako deluje zasedanje, kako je biti član delovnega predsedstva, kako se izvoli predstavnik …

 

Fotografije

 Ingrid Gnus, 8. a

(Skupno 25 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja