TRETJI RAZRED SE TAKOLE SPOMINJA ŠOLE V NARAVI

LOKOSTRELSTVO

 

Učitelj Drago nam je predstavil lokostrelstvo. Pokazal je, kako se natakne puščica na tetivo, iz česa je lok sestavljen in kako je oblikovan.

Zunaj smo se pripravili na streljanje. Ko sta Luka in Aljaž prinesla tarčo, smo spoznali, da so na njej polja z različnimi barvami. Živa Valenčak in Lara sta zadeli v rumeno polje, to je v sredino.

Anej Gorenc

 

V sredo dopoldne smo po malici šli ven in streljali z lokom, bili smo zelo vzhičeni. Nekateri so zadeli v tarčo, Lovro je zadel drevo, jaz pa grmovje.

Popoldan smo smo se z avtobusom zadovoljni odpeljali domov.

Nejc Ban

 

V sredo smo se učili o lokostrelstvu. Učitelj Drago nam je povedal, zakaj se lok uporablja in kako moramo z njim ravnati.

Napel sem vrvico in zadel v tarčo. Prvič sem ciljal slabo, potem pa je učitelj pogledal stran in uspelo mi je zadeti v rdeče polje tarče. Bil sem zelo vesel.

Kristian Kozmus

 

V sredo zjutraj smo po zajtrku spakirali prtljago in jo odnesli v modro učilnico. Nato nam je učitelj Drago povedal navodila za streljanje z lokom. Najprej nam je vse natačno pokazal. Nato smo odnesli ven lok, puščice in tarčo. Sedli smo na klopco in počakali na vrsto. Vsak je lahko poskusil s streljanjem . Med tem, ko smo punce ciljale v tarčo, so se fantje igrali na igrišču. Potem smo se zamenjali.

Živa Milar

 

Zadnji dan smo imeli lokostrelstvo, učil nas je učitelj Drago. Prijela sem za lok, napela tetivo, ciljala sem v tarčo in zadela v rumeno polje. Vsi so mi zaploskali.

Lara Larisa Dular

 

V GOZDU

 

V torek smo odšli na triurni pohod. Učitelj Rado nam je med pohodom razlagal, kaj pomenijo znaki: rdeč krog z belo piko, dve rdeči črti in podobno. Na poti smo se ustavili pri neki gospe, ki je imela v hiši črno kuhinjo. Malo smo pogledali po hiši in ugotovili, da je bila otroška soba nad hlevom.

Aljaž Belinc

 

V torek smo odšli v gozd in se veliko novega naučili. Na pohodu nam je gospod Rado veliko povedal o gozdu. Opozoril nas je, kako se znajdemo v gozdu in kakšne znake pustimo, da se ne izgubimo.

Hana Bogovič

 

Ko smo prišli v dom Čebelica, je bila prava pomlad. Vzhičeno smo odložili potovalke in dali stvari v omaro. Popoldam smo šli k mlaki.

Drugi dan nas je učitelj Rado peljal na dolg pohod. V gozdu smo slišali kukavico. Pogovarjali smo se o smereh neba. Videli smo veliko bukev. Ob njej nam je učitelj pripovedoval o veverici. Povedal je, kako pobegne pred plenilci. Za veverico so lešniki prava poslastica.

Ko smo se vračali, je Gašper utrgal rastlino iz časa dinozavrov – preslico.

Lovro Fila

 

OB MLAKI

V ponedeljek popoldan smo bili z učiteljico Živo ob mlaki. Dala nam je navodilo za lovljenje živali. Potem smo hodili od kartončka do kartončka in reševali naloge. Za zaključek pa smo poimenovali ulovljene živali. Nato smo šli v učilnico, kjer smo se pogovarjali o čebelah. Izvedeli smo, da je čebelji mladič ličinka. Videli smo matico in izvedeli, kako se čebele omami.

Brina Ljubi

 

UČITELJI V ŠOLI V NARAVI

Učitelj Rado nas je v torek odpeljal v gozd. Naučil nas je veliko o veverici.

Učiteljica Živa nam je veliko povedala o vodnih živalih.

Streljali smo tudi z lokom, učil nas je učitelj Drago.

V šoli v naravi smo bili tri dni, to so bili najlepši dnevi letošnjega leta.

Živa Valenčak

 

V DOMU ČEBELICA

Na Čatežu pri Trebnjem smo tretješolci od ponedeljka do srede bili,

tam smo se zabavali,

se smejali,

igrali,

klepetali in plesali.

Največja zanimivost streljanje z lokom je bilo,

čeprav pok je skozi ušesa divjal,

v kosti nam je malo strahu pognal.

Po skrivnih poteh

so skrita sporočila vodila,

napotke varne nam delila.

Zelo prijetno nam je bilo,

za kar sta učiteljici Silva in Metka poskrbeli,

za nagrado še v disko sta nas vzeli

in s sladoledom nam postregli.

Tjaša in Ana, 3.a razred

(Skupno 22 obiskov, današnjih obiskov 1)

Morda vam bo všeč tudi...